Bute, campionul salvat de gong

25-10-2008 00:00
Sursa: Pro Tv

Pugilistul Lucian Bute si-a pastrat titlul la categoria super-mijlocie intr-un meci disputat in Canada, la Montreal.


Cea mai spectaculoasa lupta pe care Canada a vazut-o pana acum in istorie! Asa a fost catalogata bataia dintre Bute si Andrade, inchieiata cu un scandal monstru. Bute a dominat clar 10 reprize din 12, dar nu a fost in stare sa incheie meciul in picioare. Salvarea lui Bute nu a mai fost directa de stanga ci un arbitru american, Marlon B. Wright, care l-a ajutat pe Bute sa-si pastreze centura IBF.

Vezi aici finalul controversat al meciului!

In ultimele 10 secunde ale meciului, Bute a cedat fizic, Andrade lovind din toate partile, fara sa primeasca vreun raspuns de la roman. L-a trantit inintial pe corzi, Bute a fugit in coletul celalalt al ringului, unde lovitura decisiva s-a produs. Un croseu l-a facut KO pe Bute, spre uimirea a 18 mii de oameni prezenti in arena.

Ce s-a intamplat dupa e de domeniul fantasticului. Arbitrul american a inceput sa-l numere pe Bute, iar cand a ajuns la 5 a observat ca Andrade nu era la coltul neutru. S-a intors la acesta, l-a somat de 3 ori sa se intoarca la colt, ceea ce i-a oferit lui Bute secunde bune pentru a se ridica de la podea si pentru a-si reveni cat de cat.

Pana cand arbitrul a continuat numaratoarea, trecusera aproximativ 20 de secunde. A mai numarat 4 secunde, pana la 9, iar gongul a fost batut.

Antrenorul lui Andrade a sarit ca ars la arbitru, acuzandu-l ca l-a favorizat pe roman, Bute s-a retras imediat langa Larouche, antrenorul sau, pentru a-si reveni cat mai repede.

Bute castiga meciul si isi pastreaza centura IBF dupa deciziile celor 3 oficiali, unul american, unul canadian si unul englez:
117 – 109, 115 – 111, 113 – 110.

La 29 de ani, Lucian Bute este al treilea pugilist roman campion mondial la box profesionist, dupa Mihai Leu si Leonard Doroftei.

Vezi aici desfasurarea partidei repriza cu repriza!


VIDEO PROTVPLUS.RO