Barbat mort in urma cu 3 ani, deshumat la cererea presupusului fiu

Ultima actualizare: 30-10-2012 16:09

Lupta apriga pentru o mostenire in judetul Satu Mare. Cadavrul unui barbat a fost deshumat miercuri, la cererea unui tanar de 24 de ani, care sustine ca este fiul legitim al decedatului.


Pe de alta parte, averea omului - o casa frumoasa si mai multe terenuri - este revendicata si de un vecin, care sustine ca l-a ingrijit pana in ultima clipa de viata. 

Tanarul de 24 de ani a deschis un proces prin care doreste sa se stabileasca, printr-un test de paternitate, ca este intr-adevar fiul barbatului care s-a stins in urma cu 3 ani. 

Procurorii au aprobat deshumarea cadavrului, pentru a preleva probe.

Mama tanarului a trait mai multi ani alaturi de barbatul decedat si au avut impreuna doi copii: baiatul care se judeca acum pentru mostenire si o fata, mai mare cu 2 ani.

La un moment dat, relatia dintre parinti s-a rupt. Cand s-a vazut singura, cu doi copii de crescut si niciun ajutor, femeia a preferat sa-i lase in grija statului. 

Dupa ce copiii au devenit majori, tanarul s-a inscris la facultate, iar sora sa si-a gasit o slujba. Intre timp, presupusul lor tata a murit, iar baiatul, sfatuit de un avocat, incearca acum sa obtina casa si terenurile acestuia. 

Legistii au prelevat miercuri probe, pe care le vor trimite la Bucuresti, pentru testul de paternitate. Analizele vor fi gata abia peste cateva luni. 

Sora baiatului spune ca va fi alaturi de fratele sau pana la capat, pentru ca e dreptul lor sa mosteneasca averea celui care, sustin ei, le-a fost tata.

La deshumarea cadavrului a participat si vecinul care pretinde ca ar avea dreptul la mostenire.

Daca se va dovedi ca tanarul de 24 de ani este, intr-adevar, fiul barbatului deshumat miercuri, atunci el isi poate revendica mostenirea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO