Apetitul l-a ucis. Nu s-a putut abtine si a mancat pana cand a murit

Ultima actualizare: 14-04-2012 02:06

Un pacient de 200 de kilograme, operat la Moinesti pentru micsorarea stomacului, s-a stins la nici o luna dupa interventie. Medicii spun ca pacientul a mancat un pepene intreg odata, iar cusaturile stomacului au cedat.

Barbatul a fost adus urgent la o clinica din Capitala, dar toate eforturile doctorilor nu l-au mai salvat. N-a respectat dieta impusa, spun medicii, care isi sfatuiesc pacientii sa le asculte recomandarile, mai ales dupa interventii chirurgicale.

Doctorii care l-au ingrijit pe bolnav spun ca in acest caz este exclusa o culpa medicala. Pacientul supraponderal nu a respectat dieta , a mancat mai mult decat capacitatea noului stomac si astfel s-a ajuns la aceste complicatii.

De altfel, specialistii in chirurgia obezitatii spun ca dupa o astfel de interventie de micsoarare a stomacului, cel operat este la risc pentru urmatoarele luni chiar si daca respecta dieta indicata.

Astfel de complicatii pot sa apara la maximum 1% dintre pacientii operati, iar din 10 bolnavi carora se desprind suturile, 2 isi pierd viata.

Operatii de micsoarea a stomacului se fac in Romania de 5 ani, iar pana acum intre 500 si 1000 de pacienti obezi au apelat la o asemenea interventie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO