Amelia Antoniu a primit diagnosticul: pneumonie. Starea artistei este buna

Ultima actualizare: 07-11-2012 01:03
Amelia Antoniu

Amelia Antoniu se simte mai bine, nu mai are febra si continua tratamentul cu antibiotice recomandate de medici pentru pneumonie, a declarat Niculae Gament-Antoniu, sotul prim-solistei Teatrului National de Opereta.

"Acum se simte mai bine. Mananca si nu mai are febra. Si durerile de spate au cedat. Medici au spus ca tratamentul in spital ar dura cinci-sase zile", a mai spus Niculae Gamet.

Amelia Antoniu a fost internata, vineri dimineata, in Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Capitala, dupa ce artista a facut febra 39 de grade si acuza dureri de spate, de rinichi si de plamani.

Niculae Gament-Antoniu a spus ca medicii i-au facut sotiei lui radiografii la plamani, rinichi si i-au recoltat sange pentru analize. Tot el a spus ca, in urma analizelor, medicii i-au spus ca sotia lui are pneumonie.

Medicii specialisti de la Spitalul "Victor Babes" sustin ca vindecarea Ameliei Antoniu este un proces de lunga durata, intrucat aceasta a fost in soc septic si pot aparea situatii in care infectia reapare.

Va reamintim ca prim-solista Teatrului National de Opereta "Ion Dacian", Amelia Antoniu, a fost internata la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti in 20 aprilie, dupa ce a intrat in soc septic in urma unei interventii chirurgicale minore la care a fost supusa la Spitalul CF2.

Tot atunci a fost dusa la SUUB si Alice Roxana Preda, o alta pacienta care a facut soc septic dupa o interventie chirurgicala la Spitalul CF2.

Amelia Antoniu fusese internata la Spitalul CF2, administrat de Ministerul Transporturilor, pentru o interventie de cauterizare de col uterin, iar Alice Roxana Preda pentru serclaj, ea avand o sarcina in evolutie in varsta de 14 saptamani.

Ministerul Sanatatii si Ministerul Transporturilor au declansat anchete la Spitalul CF2, iar sectiile de ginecologie, neonatologie si blocul operator ale unitatii sanitare au fost inchise din 23 aprilie. Managerul Spitalului CF2 Constantin Tanase, seful Sectiei de obstetrica-ginecologie, Cristian Gherasie si trei medici coordonatori pe specialitatile Medicina interna, Urologie si ATI au fost demisi.

Ministerul Sanatatii anunta, la sfarsitul lunii aprilie, ca afectiunile Ameliei Antoniu si Roxanei Preda sunt cauze ale asistentei medicale acordate la Spitalul CF2, in cazul uneia dintre ele fiind depistat in sange microorganismul de gram negativ - burkholderia cepacia care arata conditiile improprii ale efectuarii interventiilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO