A murit dupa ce a cazut in putul liftului dintr-o cladire de langa un mall

Ultima actualizare: 22-08-2012 18:07
Alerta la mall in Capitala! Un mort si 2 raniti, d...
Alerta la mall in Capitala! Un mort si 2 raniti, d...
A murit dupa ce a cazut in putul liftului dintr-o ...

UPDATE: Tragedie pe un santier din sudul Capitalei! Trei muncitori care lucrau in cladirea de birouri a unui mall au cazut in gol 15 metri, in putul liftului. Pentru unul dintre ei pompierii salvatori nu au mai putut face nimic.

La 11 dimineata, in sudul Bucurestiului s-a dat alarma. O voce a anuntat la 112 ca trei muncitori au cazut in putul liftului dintr-o cladire aflata in constructie, care apartine de mall-ul SUN PLAZA. Zona s-a umplut de masini de interventie. Primii au intrat in scena salvatorii ISU, iar cele mai sumbre asteptari le sunt confirmate.

"O persoana a fost gasita decedata, scufundata la un metru pe fundul apei din putul liftului, dupa o cadere de la o inaltime de 15 metri", a anuntat lt. col. Nicolae Breahna, ISU Bucuresti.

In ciuda manevrelor de resuscitare, muncitorul in varsta de 53 de ani, angajat al unei firme din Calarasi nu mai dadea semne de viata. Dupa 30 de minute tensionate este pronuntat decesul. Colegii victimei au avut mai mult noroc.

Cei din conducerea mall-ului SUN PLAZA sustin ca muncitorii, angajati ai unei firme de constructii, nu au respectat protectia muncii. Barbatii ar fi indepartat niste barne de lemn in timp ce coborau materiale de la etajul trei, la etajul doi. Pompierii care au ajuns acolo povestesc ca locul este extrem de ingust.

Cel mai probabil podeaua a cedat si cei trei, chiar daca erau asigurati cu centuri, au cazut in gol pana la nivelul -2 al subsolului. S-au prabusit liber 15 metri. Desi raniti, doi lucratori au reusit sa iasa pe picioarele lor. Cel de-al treilea a ramas nemiscat in apa care s-a adunat pe fundul putului.

Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti ancheteaza cele intamplate si, in functie de concluzii, ar putea sesiza Parchetul.

Din primele cercetari, toti muncitorii lucrau legal pentru o firma din Calarasi care primise prin contract o lucrare in cladirea de birouri de langa mall-ul Sun Plaza. ITM-ul va sta mai mult ca sigur de vorba cu cei doi muncitori care au scapat numai cu vanatai si care au iesit din spital.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO