Acuzatii de malpraxis: copil de 3 ani, mort dupa o operatie de amigdalita

Ultima actualizare: 31-10-2012 11:35

In Romania inca se moare in urma unor operatii banale, cum ar fi scoaterea amigdalelor. S-a intamplat din nou, de data asta in judetul Mures, unde un copil de trei ani s-a stins la cateva zile de la interventia chirurgicala.


Totul s-a intamplat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Mures. Acum cateva saptamani, copilul unei familii din comuna Gornesti a fost supus unei operatii de scoatere a amigdalelor. Medicii de la Clinica ORL l-au externat la 24 de ore dupa interventie. A doua zi, insa, parintii au observat ca micutul se simtea rau. Asa ca s-au intors la spital. 

Numai ca l-au dus de data asta la clinica Pediatrie de la Spitalul Clinic Judetean. Aici, medicii i-au linistit pe parinti, zicand ca starea micutului este una normala dupa operatie.  l-au tinut totusi sub observatie trei zile, dupa care l-au externat. La putin timp, copilul a murit din cauza unei hemoragi interne.

Indurerati, parintii baietelului au depus plangeri la Colegiul Medicilor, care au deschis o ancheta. Colegiului Medicilor ar putea da primele rezultate ale anchetei peste aproximativ o luna.

Sunt foarte multe semne de intrebare in legatura cu decesul copilasului. In primul rand, parintii acestuia isi pun problema cum de medicii care l-au vazut, atat de la pediatrie, cat si de la ORL, nu si-au dat seama de hemoragia interna.  

La randul lor si pediatrii se intreba cum de chirurgii de la ORL n-au sesizat ca baietelul ar fi avut probleme. Pentru ca  raportul legistilor a aratat ca baietelul avea sangere interna, care i-a provocat stop cardio-respirator.

De asemenea, trebuie clarificat daca nu cumva la cateva zile de la interventia chirurgicala ata de sutura sa se fi rupt si asta sa fi provocat hemoragia. Iar in acest context sunt voci care zic ca medicii de la ORL nu l-au investigat corespunzator dupa operatie sau ca n-au luat in calcul posibile complicatii. 

Colegiul Medicilor ar putea da primele rezultate ale anchetei peste aproximativ o luna.

Vasile Astarastoaie, presedintele Colegiului Medicilor, vine marti, de la ora 21:00, la videochatul stirileprotv.ro, pentru a discuta despre problemele care afecteaza sistemul sanitar din Romania.

Portret: Sistemul sanitar, in anestezie totala

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO