Trafic rutier de iarna in mai multe judete! Vezi drumurile cu probleme

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Cel mai greu se circula in judetele din centrul si vestul tarii, insa zapada da batai de cap soferilor din intreaga tara.

 

Dupa un Craciun cu zile insorite ca de primavara, putini si-au imaginat ca fulgii cazuti in ultimele ore se pot si aseza pe sosea. Si totusi s-a intamplat, iar situatia risca sa se complice. Deja in anumite zone masinile ruleaza cu cel mult 30 de kilometri pe ora.

Previzibil, pe DN1, si asa plin de masinile celor care pleaca sau merg in statiunile de munte, a fost nebunie. Oamenii au claxonat in nestire, dar zapada tot nu s-a topit.

Si in vestul tarii ninge de duminca seara, iar muncitorii de la drumuri s-au urcat cu greu la volanul utilajelor.

Citește și
Marea Neagra
Amator de senzatii tari, a plonjat cu masina in Marea Neagra
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Au fost insa zone, in care soselele aratau ca intr-un film de groaza pentru ca s-a lasat o ceata groasa. In judetul Arges s-au inregistrat mai multe accidente. O masina s-a lovit de un cap de pod si s-a rasturnat intr-un sant.

Povestea s-a repetat si pe DN 7C. Alte zeci de taponari au avut loc in toate orasele in care a nins peste zi.

ULTIMELE INFORMATII DESPRE STAREA DRUMURILOR

16:56 Mai multe tamponari au fost raportate la numarul de urgenta 112 in judetul Buzau. Majoritatea accidentelor au avut loc din cauza zapezii. Traficul cel mai dificil a fost pe DN 2 E 85, Buzau-Bucuresti, in zona Caldarusanca, unde s-au inregistrat doua accidente, dintre care unul in lant.

16:00 Cel mai greu se circula pe DN 17, in Pasul Tihuta, unde ninge abundent. In zona actioneaza 12 utilaje care au imprastiat pe sosea peste 60 de tone de material antiderapant.

15:00 Traficul rutier se desfasura cu dificultate, in jurul orei 14.00, pe autostrada A2 Bucuresti – Constanta. Intre kilometrii 12 si 65 ninsoarea abundenta a redus vizibilitatea sub 100 de metri.

Seful Sectiei de Drumuri Nationale Zalau, Mircea Crisan, citat de Mediafax, a declarat ca in judet a nins fara oprire timp de peste zece ore.

Cu toate ca in zona Muntilor Meses au fost mobilizate patru utilaje de deszapezire, carosabilul poate fi mentinut accesibil cu greu, din cauza ninsorii abundente.

Mircea Crisan a mai declarat ca multi dintre soferi au iesit in trafic cu masini care au si acum anvelope de vara.

De asemenea, in jurul orei 11, traficul rutier de pe DN1 si DN1A din judetul Prahova se desfasura cu dificultate, din cauza cetii si a zapezii. Pe Valea Prahovei, pe sensul de coborare dinspre munte, se circula in coloana.

De altfel, vremea rea, dar si neatentia la volan au facut o victima in aceasta dimineata. O persoana a murit in urma unui accident care a avut loc pe DN1, intre Alba Iulia si Teius.

In Bucuresti, autoritatile locale sustin ca s-au pregatit de vreme rea inca de duminica noaptea.

14.25 Conform Mediafax, traficul aerian pe aeroporturile "Henri Coanda" si Baneasa se desfasoara normal, nefiind inregistrate probleme sau intarzieri.

ora 14.20 - Circulatia rutiera in judetul Suceava se desfasoara ingreunat din cauza ninsorilor abundente din ultimele ore. Cu toate acestea, nu s-au inregistrat blocaje in trafic.

ora 14.05 - Trei persoane au fost ranite, in urma unui accident care a avut loc pe DN 17, in localitatea Crainimat, judetul Bistrita-Nasaud.

Un autoturism, in care se aflau cele trei persoane, a derapat, a intrat pe contrasens si fost lovit de un microbuz care circula regulamentar. Confom IJP Bistrita-Nasaud, traficul rutier in zona in care a avut loc accidentul se desfasoara pe un singur sens.

La ora producerii accidentului, in zona ningea abundent.

ora 14.00 - Pe autostrada A2 Bucuresti – Constanta circulatia se desfasoara in conditii de iarna, iar intre kilometrii 12 si 65 ninsoarea abundenta a redus vizibilitatea sub 100 de metri.

ora 12.30 - Conform CNADR, un TIR a derapat si a iesit in afara partii carosabile pe DN7, in zona localitatii Draganu, la kilometrul 144. Carosabilul este umed, iar in zona ninge.

Circulatia a fost inchisa pana la repunerea TIR-ului pe partea carosabila. Se estimeaza ca in 45 de minute circulatia sa revina la normal.

ora 12.15 - Trafic rutier cu probleme, pe drumurile nationale din judetul Salaj, din cauza zapezii. Cel mai greu este pe drumul E81, care face legatura intre Zalau si Cluj-Napoca, pe culmea Muntilor Meses.

De asemenea, se circula cu dificultate si pe Valea Somesului.

ora 12.10 - Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna pe autostrada A1 Bucuresti – Pitesti, iar intre kilometrii 80 si 120 ninsoarea abundenta a redus vizibilitatea sub 100 de metri.

ora 12.00 - Conform Infotrafic, nu exista drumuri nationale cu circulatia intrerupta din cauza ninsorii, insa, pe urmatoarele drumuri nationale, se circula ingreunat:

• DN67C Novaci – Ranca, in judetul Gorj;

• DN67D Stanesti – Valea Cernei, in judetul Mehedinti;

• DN12 Tusnad – Gheorgheni si DN12C Gheorgheni – Lacu Rosu, in judetul Harghita;

• DN76 si 79A, in zona Varfurile, in judetul Arad;

• DN18 in zona Borsa, judetul Maramures;

• DN1H in zona Sinteu, judetul Bihor.

ora 11.00 - Pe unele tronsoane din DN 1, intre localitatea prahoveana Potigraful si judetul Brasov, vizibilitatea este sub o suta de metri, din cauza cetii.

Pe drumurile nationale din Prahova carosabilul este acoperit cu un stat subtire de zapada, astfel ca 24 de utilaje cu lama si material antiderapant intervin pentru deszapezire.

Potrivit politistilor de la Dispeceratul de Monitorizare a Traficului de la Sinaia, pe DN 1, in statiunea Busteni, se circula in coloana, insa nu sunt blocaje in trafic.

ora 09.00 - Traficul rutier se desfasoara cu dificultate pe DN1, la intrarea in Bucuresti, din cauza numarului mare de autoturisme, dar si a carosabilului ud.

ora 08.30 - O persoana a murit in urma unui accident care s-a produs pe DN1, la kilometrul 390, intre Alba Iulia si Teius. Doua autoturisme au fost implicate in acest accident, iar doua persoane au fost ranite.

Circulatia rutiera s-a desfasurat cu dificultate, pe un singur sens de mers, timp de aproximativ o ora, conform politistilor de la Infotrafic.

08.15 - Ninsoarea care a cazut in ultimele ore ingreuneaza drumul soferilor pe urmatoarele drumuri:

-► DN 67C: Novaci-Ranca (judetul Gorj)

-► DN 7A: Groapa Seaca - Jiet (judetul Hunedoara)

-► DN 7C: Balea Cascada (judetul Sibiu)

In Bucuresti, firmele de salubrizare au intervenit cu solutii pentru combaterea poleiului, in noaptea de duminica spre luni, dupa ce in Capitala s-au anuntat zapada si ger.

Conform municipalitatii, populatia poate beneficia de ceai sau supa calda, in cantinele aflate in subordinea PMB, aflate la urmatoarele adrese:

-► str. Sfantul Constantin nr. 8, sector 1

-► Calea Grivitei nr. 216, sector 1

-► str. Agricultori nr. 44, sector 2

-► Bulevardul Dacia nr. 196, sector 2

-► Calea Ferentari nr. 91, sector 5

Pe de alta parte, pe Calea Serban Voda nr. 164-168 si in Complexul de Servicii Socio-Medicale al Municipiului Bucuresti, oamenii strazii vor primi ingrijiri si mancare calda.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Doi tineri au murit dupa ce masina in care se aflau a intrat intr-un copac
Doi tineri au murit dupa ce masina in care se aflau a intrat intr-un copac

UPDATE: Au venit din strainatate sa petreaca sarbatorile in familie, fara sa stie ca aici ii astepta moartea. Patru tineri au intrat duminica noapte cu masina intr-un copac de pe marginea Drumului National 19, in judetul Satu Mare.

Amator de senzatii tari, a plonjat cu masina in Marea Neagra
Amator de senzatii tari, a plonjat cu masina in Marea Neagra

UPDATE: Ploaia in rafale care a cazut duminica seara la Constanta nu l-a speriat deloc pe un sofer. Chiar dimpotriva: acesta a pornit in goana pe strazi, dar la intrarea in portul Tomis a pierdut controlul volanului si a plonjat cu masina in mare.

Ce trebuie sa stiti daca sunteti sofer si aveti un accident in strainatate!
Ce trebuie sa stiti daca sunteti sofer si aveti un accident in strainatate!

Va faceti bagajele si sunteti pregatiti sa plecati in strainatate cu masina intr-o vacanta de iarna? Daca da, trebuie sa stiti cateva lucruri importante, in cazul in care aveti ghinionul sa fiti implicati intr-un accident rutier.

Recomandări
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”

Rusia a anunţat joi că deţine ”proba” care arată că autorii atentatului soldat cu 143 de morţi în apropiere de Moscova întreţineau legături cu ”naţionalişti ucraineni”, acuzaţii catalogate de către Statele Unite drept ”propagandă absurdă”.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.