A venit potopul in Neamt! Sute de animale si pasari au murit inecate

Ultima actualizare: 28-03-2012 19:10

Cele doua zile de primavara, cu temperaturi blande, se intorc ca un bumerang impotriva oamenilor. Apele Bistritei aduc teroarea inundatiilor in doua localitati din Neamt.

Apa rece ca gheata a navalit deja in 15 case si a facut prapad. Un batran a fost luat cu pat cu tot si dus pana in mijlocul curtii.

Zeci de animale si sute de pasari s-au inecat instantaneu.

Necazul vine de pe Bistrita. Raul s-a umflat dupa ce s-a imbunat vremea, iar gheturile si zapezile s-au topit insa nu au unde sa se scurga. Albia este blocata de un sloi urias, lung de 3.700 de metri si inalt, in unele locuri, cat o casa cu doua etaje.

Pirotehnistii incearca sa-l sfarame, dar au sanse mici in fata monstrului de gheata.

Localnicii de pe Valea Bistritei par urmariti de un blestem. In fiecare an, zeci de case sunt inundate din cauza aceluiasi zapor.

Oamenii se plang, dar n-are cine sa-i auda. Defrisarile masive si sutele de gatere din zona, de unde se arunca rumegus in rau, ingustandu-i albia, sunt la baza acestor necazuri.

Angajatii de la Protectia Civila monitorizeaza nivelul Bistritei din trei in trei ore. Au anuntat oricum populatia sa fie pregatita pentru tot ce este mai rau.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO