A treia persoana arestata in cazul deseurilor toxice aruncate in Ilfov

Ultima actualizare: 03-11-2012 09:56

Scandalul deseurilor toxice face o noua victima. A treia. Patronul unei societati comerciale a fost arestat. Individul ar fi contractat decontaminarea unor produse nocive, doar ca le-a abandonat.

 Astfel, ies la iveala legaturile dintre suspect si fratele sefului Agentiei de Mediu Ilfov. Este vorba despre institutia care autoriza functionarea acestor firme.

Nelu Gaina este al treilea patron arestat in ancheta deseurilor toxice aruncate in judetul Ilfov si in capitala. El li se alatura celorlalti doi suspectati din dosar : Maricel Bartic si Constantin Furtuna.

Procurorii sustin ca respectivii au incheiat contracte prin care se obligau sa decontamieze produse periculoase, dar ca le-au lasat pe campuri, poluand mediul.

Vorbim despre mii de tone de otravuri. Toate societatile au avut avizul Agentiei de Mediu Ilfov ca sa functioneze, cu toate ca nu aveau nici macar echipamente de decontaminare.

Doua dintre aceste firme au mai multi asociati. Nelu Gaina, arestat joi, este partener cu Daniel Peia. Acesta din urma este chiar fratele sefului Agentiei de Mediu Ilfov, Ninel Peia, adica cel care autoriza firmele.

Coincidentele nu se opresc aici. Acelasi Dainel Peia este asociat in alta firma cu ceilalti doi arestati in dosarul deseurilor. Nelu Gaina nu a vrut sa comenteze legaturile de afaceri.

Ninel Peia, seful Agentiei de Mediu Ilfov, sustine ca este nevinovat. Acum cinci zile confirma ca a dat autorizatie firmelor verificate de procuratura fara sa stie ca patronii incalca legea.

In ceea ce-l priveste pe fratele sau, Daniel Peia, el recunoaste ca a intrat in afaceri cu cei trei indivizi, fara sa stie ca respectivii comit ilegalitati. Cand a aflat, s-ar fi retras. La Registrul Comertului, insa, Daniel Peia figureaza tot ca asociat.

Agentia Nationala de Mediu, institutia care supravegheaza activitatea Agentiei de Mediu Ilfov, a declansat verificari interne.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO