50 de locuinte, amenintate de alunecari de teren in Valcea

Ultima actualizare: 16-08-2012 03:35

Daca prin alte parti zapada face ravagii, in judetul Valcea ploile din ultimele zile au provocat temutele alunecari de teren, spaima localnicilor. Din cauza lor, o femeie de 68 de ani era sa fie ingropata de vie.

Cand a vazut ce i-a aparut in curte, biata femeie era sa faca infarct. Un crater imens, cu o adancime de peste 20 de metri si un diametru de 12. La fel ca unul lasat de obuzele din razboi. Casa este si ea aproape de prabusire, dupa ce alunecarea de teren a "muscat" din fundatie si pereti.

Desi obisnuiti cu alunecarile de teren in zona, localnicii spun ca nu au mai vazut niciodata asa ceva.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Valcea a intervenit rapid si a evacuat-o pe femeie si o parte din bunurile care i-au ramas. Autoritatile spun ca in zona, panza freatica se afla foarte aproape de sol, iar terenul este extrem de instabil.

Alunecarile de teren s-au reactivat in ultimele 24 de ore in doua localitati din judetul Valcea si pun in pericol peste 50 de locuinte din comune.

Judetul Valcea ocupa locul intai in tara in ceea ce priveste alunecarile de teren, in zona fiind inregistrate si monitorizate 89 de asa-numite focare active.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO