Primele rezultate ale exit-poll-urilor au venit cu emoţii pentru câteva partide.

Formaţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu, deşi are vechime în Parlamentul României, şi mai mulţi aleşi la Bruxelles, a obţinut un rezultat de trei ori mai slab decât estimările şi probabil nu va depăşi pragul minim de 5%. Pe de altă parte, partidul nou înfiinţat al lui Victor Ponta ar putea câştiga măcar două mandate. 

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu avea duminică seară, la închiderea urnelor, sub pragul electoral, iar votul venit din Diaspora în mod clar nu îi avantajează.

De altfel, mai toată ziua, la sediul central al formaţiunii, s-a discutat dacă partidul va trece pragul de 5% pentru a putea trimite la Bruxelles măcar un reprezentant.

''Rezultatul este după numărătoarea voturilor. Participarea aceasta record sigur că ne diminuează ponderea, contăm pe acelaşi număr de voturi”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Liderii UDMR au aşteptat la Cluj primele rezultate.

”Acest rezultat afişat după exit-poll, 5,4%, înseamnă că vom avea în următorii cinci ani o voce puternică în Parlamentul European”, a declarat Kelemen Hunor.

Pentru prima dată înscris în cursa electorală, partidul lui Victor Ponta a avut emoţii. Însă potrivit rezultatelor parţiale, va trece de pragul de 5 procente.

”Îi rog pe toţi reprezentanţii noştri în secţii să nu slăbească în niciun fel atenţia. Pentru noi există decât drum inainte”, spunea duminică seară Victor Ponta.

Şi fostul preşedinte Traian Băsescu este la limită. Partidul său este cotat cu puţin peste procentul care asigură un mandat.

”Nu ne gândeam că vom reuşi să mobilizăm un număr aşa de mare de cetăţeni, să iasă alături de noi'', a declarat Eugen Tomac, președintele formațiunii.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!