Germania - Franța, 0-1 la EURO 2020. Campioana mondială a debutat cu o victorie

germania
Getty

Campioana mondială Franţa a învins echipa de fotbal a Germaniei cu scorul de 1-0 (1-0), marţi seara, pe Fussball Arena din Munchen, în meciul său de debut în Grupa F a turneului final EURO 2020. Partida a putut fi urmărită pe PRO TV/PRO X și pe VOYO.RO.

Franţa a câştigat duelul ultimelor două campioane mondiale printr-un autogol, marcat de Mats Hummels (20).

''Les Bleus'', finaliştii ediţiei trecute a Campionatului European, au început mai bine şi au reuşit să deschidă scorul, dar apoi ai preferat să se retragă într-o defensivă beton şi să accepte dominarea teritorială a echipei antrenate de Joachim Loew, acţionând apoi doar pe contre, în special prin Mbappe.

Franţa a avut o primă oportunitate, însă Pogba a trimis cu capul peste poartă din 6 metri, după un corner Griezmann (16). Un minut mai târziu, Mbappe a tras din partea stângă, dar Neuer a respins. Echipa antrenată de Didier Deschamps a deschis scorul în min. 20, când Hummels a trimis nefericit în propria poartă centrarea în forţă a lui Lucas Hernandez.

Hummels marcase golul victoriei pentru Mannschaft în sferturile Cupei Mondiale din 2014, chiar contra Franţei.

Citește și
iBani
Ce aduce EURO 2020 în economia României. Estimările sumelor cheltuite de cei 25.000 de suporteri
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Germania, adversara României în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, a pus stăpânire pe joc, dar defensiva adversă, condusă de Varane, a absorbit foarte bine atacurile în valuri. În aceste condiţii, echipa lui Loew nu şi-a creat decât două ocazii de gol în prima repriză, prin Muller (22), care a trimis cu capul pe lângă poartă la centrarea lui Gosens, şi Gundogan (48) care a reluat alături după o minge întoarsă de Gnabry.

Scenariul a fost similar şi după pauză, cu Germania în ofensivă disperată, în faţa unei echipe conduse de ''turnurile'' Varane şi Pogba.

Oaspeţii au scăpat pe contraatac în min. 52, prin Rabiot, care a pătruns pe stânga şi a şutat în bară.

Gnabry a fost apoi în prim plan de două ori, dar în min. 54 a ratat o mare şansă de egalare, trimiţând din voleu, cu pământul, peste poartă, la centrarea lui Gosens, iar apoi a fost blocat de Lloris la 6 metri (57).

Dominarea germană a fost evidenţiată şi de faptul că portarul Manuel Neuer, la selecţia sa cu numărul 101, a ajuns în min. 64 să dea o pasă unui coechipier chiar din jumătatea franceză de teren.

Germania a continuat să aibă posesia, dar a rămas neinspirată în zona careului, chiar şi după cele cinci schimbări ofensive făcute de Loew. Mai mult, Germania s-a expus câtorva contraatacuri foarte periculoase, Mbappe şi Benzema au marcat după astfel de contre, dar ambele goluri au fost anulate pentru poziţii de ofsaid. Mbappe a mai avut o şansă să tranşeze disputa înainte de final, dar a fost deposedat in extremis de Hummels în situaţie de singur cu portarul (78).

Franţa nu a pierdut niciun meci de deschidere la un turneu final EURO (şase victorii, trei egaluri), confirmând că este una dintre favoritele la ediţia din acest an. De partea cealaltă, Germania a arătat că mai mulţi dintre jucătorii săi de bază nu sunt în formă şi îi va fi greu să avanseze în fazele finale ale competiţiei. Germania a pierdut în premieră meciul său de debut la un EURO.

Pogba a fost desemnat cel mai bun om al meciului.

Portugalia, campioana europeană en titre, a dispus de Ungaria cu 3-0, în celălalt joc din ''grupa morţii'', fiind lider provizoriu.

În etapa a doua, pe 19 iunie, vor avea loc partidele Ungaria - Franţa (Budapesta) şi Germania - Portugalia (Munchen).

Franţa - Germania 1-0 (1-0)
A marcat: Mats Hummels (20, autogol).
Munchen, Fussball Arena
EURO 2020 - Grupa F

Au evoluat echipele:
Franţa: 1. Hugo Lloris (căpitan) - 2. Benjamin Pavard, 4. Raphael Varane, 3. Presnel Kimpembe, 21. Lucas Hernandez - 14. Adrien Rabiot (11. Ousmane Dembele, 90+5), 13. Ngolo Kante, 6. Paul Pogba - 7. Antoine Griezmann - 19. Karim Benzema (12. Corentin Tolisso, 89), 10. Kylian Mbappe. Selecţioner: Didier Deschamps.
Rezerve neutilizate: 16. Steve Mandanda, 23. Mike Maignan - 5. Clement Lenglet, 8. Thomas Lemar, 9. Olivier Giroud, 15. Kurt Zouma, 18. Lucas Digne, 20. Kingsley Coman, 22. Wissam Ben Yedder, 25. Jules Kounde.
Germania: 1. Manuel Neuer (căpitan) - 4. Matthias Ginter (23. Emre Can, 87), 5. Mats Hummels, 2. Antonio Rudiger - 6. Joshua Kimmich, 21. Ilkay Gundogan, 8. Toni Kroos, 20. Robin Gosens (9. Kevin Volland, 88) - 7. Kai Havertz (19. Leroy Sane, 74), 25. Thomas Muller - 10. Serge Gnabry (11. Timo Werner, 74). Selecţioner: Joachim Loew.
Rezerve neutilizate: 12. Bernd Leno, 22. Kevin Trapp - 3. Marcel Halstenberg, 15. Niklas Suele, 16. Lukas Klostermann, 17. Florian Neuhaus, 24. Robin Koch, 26. Christian Gunter.

Arbitru: Carlos del Cerro Grande; arbitri asistenţi: Juan Carlos Yuste, Roberto Alonso Fernandez (toţi din Spania); al patrulea oficial: Srdjan Jovanovic (Serbia); arbitru de rezervă: Uros Stojkovic (Serbia)
Arbitru video: Juan Martinez Munuera; arbitri asistenţi video: Jose Maria Sanchez, Inigo Prieto, Alejandro Hernandez (toţi din Spania)
Delegat UEFA: Charles Schaack (Luxemburg), observator UEFA pentru arbitri: Kyros Vassaras (Grecia)
Cartonaşe galbene: Kimmich (7).

 

Vedeți aici tot ce s-a întâmplat până în prezent la meciurile de la EURO 2020.

Articol recomandat de sport.ro
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
Citește și...
Ungaria - Portugalia, 0-3 la EURO 2020. Cristiano Ronaldo reușește o dublă de senzație și devine golgheterul all-time
Ungaria - Portugalia, 0-3 la EURO 2020. Cristiano Ronaldo reușește o dublă de senzație și devine golgheterul all-time

Echipa de fotbal a Portugalia, campioana europeană en titre, a învins naţionala Ungariei cu 3-0 (0-0), marţi seara, pe Puskas Arena din Budapesta, în Grupa F a turneului final EURO 2020, însă golurile au fost marcate în ultimele minute.

Ce aduce EURO 2020 în economia României. Estimările sumelor cheltuite de cei 25.000 de suporteri
Ce aduce EURO 2020 în economia României. Estimările sumelor cheltuite de cei 25.000 de suporteri

Aproape 1,8 miliarde de euro vor fi veniturile totale ale Campionatului European, estimează UEFA, mai mici decât cele din 2016.

Prima imagine cu Christian Eriksen de pe patul de spital. Ce mesaj a transmis de fotbalistul danez
Prima imagine cu Christian Eriksen de pe patul de spital. Ce mesaj a transmis de fotbalistul danez

Christian Eriksen a postat prima sa poză în spital de când a suferit un stop cardiac, în timpul confruntării din Danemarca - Finlanda de la Euro 2020, meci care a avut loc sâmbătă.

Recomandări
Fugarul Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare
Fugarul Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci ani de detenţie pentru luare de mită.  

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.