Visul lui Vladescu: impozitul pe locuinta, de trei ori mai mare!


Ultimul update: Marti 10 Aprilie 2012 19:23
Data publicarii: Luni 18 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

Intr-un an greu, impozitul pe locuinte ar putea sa creasca de
doua-trei ori, daca statul va impozita proprietatile asa cum viseaza ministrul Sebastian Vladescu.

 

In cele mai bune zone impozitul pe locuinte pleaca in momentul de fata de la 90 de lei pe an pentru o garsoniera si poate sa ajunga la 260 de lei pentru un apartament de 4 camere cu o suprafata de peste 100 de metri patrati. Valorile la care se calculeaza acum darile sunt insa mult sub cele de piata.

Daca visul lui Vladescu devine realitate, atunci impozitul pentru o camera ar urma sa ajunga la 270 de lei, iar cel pentru locuinta cu patru va depasi 1000 de lei.

E loc si de mai rau, in sensul ca taxele ar putea sari si de zece ori, daca ar fi sa platim la valoarea reala a locuintelor.

Problema este ca foarte multe familii nu vor avea de unde sa ia aceste sume, iar ministrul finantelor stie asta. Ca sa ii protejeze pe romanii saraci, statul ar putea impozitata mai scump doar proprietatile pe care persoanele fizice le folosesc in scopuri comerciale.  

Indiferent din ce categorie faceti parte, nu intrati in panica. "Masura majorarii impozitului pe cladiri este aproape imposibil de aplicat de anul acesta, tinand cont ca instiintarile de plata pe vechile valori au fost deja trimise catre majoritatea proprietatilor", precizeaza Cristi Moga, redactor Ziarul Financiar.

Impozitul pe proprietati se calculeaza in functie de zona, de utilitati si de materialele din care este facut imobilul.  

Impozitele pe proprietati ar putea creste la sute sau chiar mii de euro
Vladescu: Ca sa fim cetateni europeni trebuie sa platim taxe ca europenii!
VIDEO PROTVPLUS.RO