Suedia a inregistrat in trimestrul trei o crestere economica record,de 6,9%


Ultimul update: Marti 25 Septembrie 2012 21:53
Data publicarii: Marti 30 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Crestere economica

Economia suedeza a crescut cu 6,9% in al treilea trimestru, comparativ cu perioada similara din 2009, un avans record care contrasteaza cu revenirea economica lenta a unora din statele zonei euro.

Produsul Intern Brut (PIB) a urcat cu 2,1% in al treilea trimestru, in raport cu cele trei luni anterioare, potrivit datelor biroului national de statistica. Acesta mentioneaza ca ritmul anual de crestere economica este cel mai rapid dupa 1996, an in care a inceput sa publice date comparabile privitoare la evolutia economica. "Acestea sunt date foarte solide.

Economia suedeza se extinde pe un font larg si merge cu forta inainte", a afirmat Knut Hallberg, analist la Swedbank. El a adaugat ca evolutia economiei incurajeaza banca centrala sa inaspreasca si mai mult politica monetara.

Biroul de statistica apreciaza ca economia a revenit la acelasi nivel cu cel din al treilea trimestru din 2007. Cresterea din perioada iulie-septembrie reflecta soliditatea cererii pentru produsele exportate si a consumului intern.

Sursa: Pro TV

Croitoru:Potentialul de crestere economica pe termen scurt e de pana la 1%
Basescu: Romania a iesit din perioada de criza!
FMI-ul ne linisteste: In 2011, Romania va avea o crestere economica de 1,5%
VIDEO PROTVPLUS.RO