Sindicatele si patronatele la negocieri cu reprezentantii Guvernului!


Ultimul update: Joi 17 Mai 2012 05:48
Data publicarii: Luni 06 Aprilie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Modificarile pe care guvernul intentioneaza sa le aduca la buget si la codul fiscal au provocat nemultumiri atat in randul sindicatelor cat si in randul patronatelor.

Daca bugetarii au reusit sa-si recastige sambata tichetele cadou si cele de vacanta in urma unei intalniri cu Emil Boc, directorii de companii n-au avut inca ocazia sa-si spuna off-urile.

Vor incerca asta luni, la ministerul de finante, unde vor avea loc negocieri cu ministrul Gheorghe Pogea.

La intalnirea de luni de la ministerul finantelor, se va lua in discutie asa-numita contributie de solidaritate, prin care angajatii dar si pensionarii care au venituri de la stat vor plati un impozit de 90% pentru tot ce depaseste 6700 de lei pe luna, net.

Patronatele sunt nemultumite de intentia guvernului de a elimina sau reduce, in cazul firmelor, deducerea TVA-ul pentru automobile, dar si pentru combustibili, service si piese de schimb. Masura ar scumpi instantaneu ratele la leasing si ar agrava situatia pe piata auto, spun patronii.

Tot luni cele 4 sindicate din invatamant se intalnesc cu ministrul Ecaterina Andronescu pentru a vedea daca mai pot spera la vreo majorare salariala in acest an.

Guvernul pregateste o bomba cu ceas la adresa firmelor cu tot cu salariati
Pogea: Deficitul bugetar din primele doua luni s-a ridicat la 0,63% din PIB
Incepe vanatoarea datornicilor la stat
VIDEO PROTVPLUS.RO