Protest fata de noul Cod Fiscal! Agentiile de pariuri din Romania se inchid

Ultima actualizare: 21-10-2012 03:45

Cu doar cateva zile de inceperea Campionatului Mondial de fotbal, casele de pariuri sportive isi vor pune lacatul pe usa. Actiunea este un protest fata de eliminarea pragului de 600 de lei pana la care castigurile din pariuri sunt scutite de impozit.

Masura face parte din proiectul de modificare a Codului Fiscal. In prezent, castigurile de pana la 600 de lei sunt scutite de impozit. Ele reprezinta 70% din totalul premiilor, pentru ca cei mai multi joaca din placere, pe sume mici. Uneori castiga doar la un bilet din 10 jucate, asa ca nu vad cu ochi buni impozitarea fiecarui castig cu 25%.

Impozitarea tuturor castigurilor cu 25% va duce si la situatia in care jucatorii norocosi pierd de fapt bani.

De exemplu, cine pariaza 10 lei pe un eveniment cu cota de 1,2 si castiga are de incasat 12 lei, din care doar doi lei castig curat. Nu doar acesti doi lei vor fi impozitati, ci intreaga suma, adica si cea pusa la bataie.

Reprezentantii caselor de pariuri spun ca incasarile ar putea sa scada la jumatate, iar statul nu va castiga, ci va pierde patru milioane de lei pe luna.

Afisele care ii anunta pe clienti ca de maine nu mai pot juca au fost deja lipite in cele peste 1400 de agentii participante la protest.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO