Patronii se tem ca angajatii netalentati fac rau afacerilor

Dată publicare: 19-10-2010 00:00
Dată actualizare: 27-06-2012 03:48


angajati, afaceri, business

Peste jumatate dintre angajatorii din Romania cred ca nu vor avea succes in afaceri pentru ca este lipsa de personal talentat, in special in domenii precum cel financiar, bancar, utilitati si constructii.

In mod paradoxal, insa, 90% dintre angajatorii romani spun ca au la dispozitie personal talentat pentru a-si pune in aplicare strategia de afaceri, se arata in studiul "Strategia privind Forta de Munca", realizat de compania de resurse umane Manpower, la care au participat si 751 de angajatori din Romania.

Potrivit studiului, cel mai mare obstacol in calea aplicarii unei strategii de afaceri este lipsa de comunicare in interiorul companiilor, in cazul a 19% dintre angajatori.

"Situatia economica actuala aduce o noua lumina asupra disponibilitatii talentelor si managementul acestora in intreaga lume. Programele de instruire sunt vitale. Angajatorii trebuie sa isi asume recalificarea si dezvoltarea competentelor atat a angajatilor existenti cat si a celor noi, ceea ce le va permite sa extinda sursa disponibila de talente. (...) Momentul de fata este unul propice pentru a concepe si a implementa o noua strategie privind forta de munca", a declarat, intr-un comunicat, coordonatorul de marketing si comunicare al Manpower Romania, Eliza Nechifor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO