JP Morgan: "Economia Romaniei va iesi din hibernare in acest an"


Ultimul update: Marti 01 Mai 2012 07:26
Data publicarii: Vineri 25 Februarie 2011 00:46
Categorie: Stiri Economice
bani

Economia Romaniei va iesi din hibernare in acest an, sustinuta de exporturi, succesul reformelor si sprijinul FMI si al Uniunii Europene, potrivit unei analize a JP Morgan, care anticipeaza un avans al PIB de 2%.

Pentru 2012, JP Morgan prognozeaza o crestere economica de 4%. Banca americana noteaza ca "tendinta seculara" a economiei de a recupera decalajul fata de tarile dezvoltare a ramas intacta, chiar daca performantele recente au dezamagit, iar atractivitatea pentru investitii a scazut.

Industria orientata catre exporturi a profitat de redresarea economiei mondiale. Romania a inregistrat progrese in reformele structurale si a adoptat mai multe masuri dure sub supravegherea creditorilor internationali.

Redresarea economiei va sustine efortul de consolidare a bugetului si va reaprinde interesul investitorilor, creand o spirala virtuala, potrivit JP Morgan.

Din punct de vedere istoric, cliclul de afaceri al tarii a fost determinat de cresterea sau scaderea intrarilor de capital, de la o perioada problematica si slabiciune de la inceputul anilor 2000 la crestere puternica si supraincalzire, urmata de prabusirea din 2008-2009 si stagnarea din 2010. In prezent, exista conditiile pentru o noua evolutie ascendenta, se arata in analiza.

Sursa: Pro TV

Vass: Daca vom ajunge la crestere economica urmeaza diminuarea CAS
Boc: La sfarsitul lunii martie Romania va iesi oficial din recesiune
Boc: Investitiile publice si fondurile UE,doua moduri de crestere economica
VIDEO PROTVPLUS.RO