Guvernul va sterge datoriile la buget ale companiilor din aparare

13-02-2011 14:04

Emil Boc

Guvernul pregateste stergerea datoriilor la buget ale firmelor din industria de aparare, de circa un miliard lei. Pentru a face acest lucru, Executivul se va folosi de o norma europeana, care permite protejarea interesului militar national.

Conform Mediafax, stergerea datoriilor acumulate de catre companiile din industria de aparare va fi tratata drept o masura de redresare economico-financiara a acestora.

Pe lista companiilor din industria de aparare care functioneaza sub autoritatea Ministerului Economiei se afla Romarm cu filialele sale, Avioane Craiova, IAR Brasov, santierul Naval Mangalia, IOR Bucuresti, Romaero, Uzina Mecanica Orastie si Constructii Aeronautice.

Conform datelor aflate in evidenta Ministerului Finantelor, totalul datoriilor bugetare ale acestor companii, calculate pentru anul 2009, se ridica la 917,4 milioane lei.

In documentul citat de Mediafax se arata ca problema datoriilor istorice ale operatorilor economici din industria de aparare nu a putut fi solutionata pana in prezent, iar companiile nu dispun de surse de finantare pentru stingerea acestor obligatii.

Mai mult, aceste companii risca sa se trezeasca cu conturile bancare blocate, prin executarea silita a bunurilor acestora, fiind afectat inventarul capacitatilor de productie pentru aparare.

Mai multe detalii si pe Mediafax.

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO