Gaz mai ieftin pentru firme, mai scump pentru populatie


Ultimul update: Marti 28 August 2012 00:13
Data publicarii: Miercuri 25 Noiembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Poate fi efectul unei legi care a trecut de Parlament si care avantajeaza sute de companii. Gazele care ne vor incalzi casele pana in octombrie 2010 vor veni in principal din import si vor costa aproape dublu fata de cat costa cele produse in tara.

 

In factura acest lucru s-ar putea traduce cu o scumpire de 10% in prima faza. Si asta pentru ca gazele noastre ieftine vor merge catre industrie.

Asa a decis Parlamentul care a modificat o decizie a Guvernul de a ajuta companiile sa depaseasca criza financiara. Dar iata ca efectul poate fi dezastros pentru populatie.

Atat populatia, cat si consumatorii mari foloseau inainte sa treaca aceasta lege un amestec de gaze: din productia interna si din import.

Insa, industria va avea prioritate la gazul romanesc, care costa doar 160 de dolari pe mia de metri cubi. Pentru oameni de rand, furnizorii vor cere gaze Rusiei, pentru care vom da aproximativ 300 de dolari pe mia de metri cubi.

Cum legea a fost deja promulgata si de presedinte, in prag de iarna populatia se poate astepta la o scumpire. Intre timp, producatorii romani de gaz spun ca cererea din partea industriei a inceput sa creasca.

Cei de la Autoritatea de Reglementare in Energie spun ca vor incerca sa tina preturile in frau pe cat posibil.

 

Boc: Preturile la gaze si energie raman neschimbate in 2010
Guvernul cere ieftinirea gazelor pentru populatie!
Gazele se ieftinesc in Europa. Producatorii romani vor sa le scumpeasca!
VIDEO PROTVPLUS.RO