Fluviu de investiţii străine în primul semestru

25-08-2008 01:00


Fluviu de investiţii străine în primul semestru

Investiţiile străine realizate în primul semestru s-au apropiat de 5 miliarde euro, peste estimările iniţiale şi în creştere cu circa 60% faţă de nivelul din perioada similară a anului trecut, valoarea de la finele anului putând să ajungă la 10 milioane.

Valoarea investiţiilor străine ca aport la capitalul social al firmelor înregistrate în România s-a ridicat în primul semestru la 2,58 miliarde euro, de peste două ori mai mult decât nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit datelor de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

E-ON Gaz România este cel mai important jucător, figurând în statisticile ONRC cu o majorare de capital de 303,2 milioane euro, scrie Ziarul Financiar. Telefonia ocupă următoarele poziţii în top, cu Telemobil - 131,2 milioane euro şi Cosmote - 89,9 milioane euro. Alte subscrieri de capital semnificative au fost realizate pe segmentul real estate, Bel Rom primind un influx de 58,6 milioane euro, iar Green Properties, de 55,3 milioane euro.

Investiţiile străine ca aport la capitalul firmelor din România au fost în iunie de 221 milioane euro, dublul valorii din aceeaşi lună a anului trecut.Capitalul subscris a crescut deşi numărul firmelor cu participare străină înfiinţate în acest interval a fost mai mic faţă de perioada corespunzătoare a anului 2007, respectiv 6.680 faţă de 8.000 de companii.

Sursa: Pro Tv

VIDEO PROTVPLUS.RO