Craciunul nu tine cont de criza. Afla cati bani scot romanii din buzunare

Ultima actualizare: 20-01-2012 07:16
Cumparaturi

Romanii cheltuiesc pe zi peste doua milioane de euro pe electrocasnice. Retailerii spun ca cele mai bine vandute produse sunt televizoarele LCD.


Potrivit Gandul, anul viitor este unul de grea incercare pentru operatori, fiind prognozata o scadere a consumului de electronice si electrocasnice.

Perioada de sarbatori da mari sperante retailerilor de produse electrocansice si IT&C, mai ales ca de la anul se asteapta o incetinire a consumului de astfel de produse.

Pentru ultimele doua saptamani ale acestui an, Flamingo International asteapta ca vanzarile din aceasta perioada sa depaseasca 65% din valoarea totala estimata pentru sezonul de iarna.

Astfel, compania se asteapta ca cele mai vanate produse sa fie LCD-urile, in special prin programul buy-back, lansat acum o luna.

In ciuda crizei, oficialii companiei spun ca in aceasta perioada romanii au tendinta de a se orienta spre produsele din segmentul de jocuri si divertisment, astfel ca cele mai vandute produse vor fi cele precum MP3, console de jocuri, produse de tip gadget, dar si notebook-uri.

Valoarea medie pe care o vor cheltui romanii pentru aceste produse este estimata de companie ca fiind de 50 de milioane de lei, adica peste 13 milioane de euro.

Citeste pe www.gandul.info ce nu se mai cumpara!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO