Constantin Nita: Proiectul "Prima Casa" va cuprinde 50.000 de locuinte

Ultima actualizare: 20-05-2012 07:59

Proiectul "Prima Casa" se va aplica pe o perioada de patru ani si prin intermediul acestuia vor fi construite circa 50.000 de locuinte, a declarat ministrul pentru IMM-uri, Constantin Nita.

Se pare ca Banca Nationala va modifica din nou normele pentru a permite romanilor sa imprumute mai multi bani. La randul lor, bancile vor prezenta pana joi dimineata noile produse de creditare, cu avans mai mic si dobanzi reduse.

Problema este ca in conditiile actuale programul nu prea ajuta pe nimeni. La o rata lunara de 200 de euro, suma maxima care poate fi imprumutata este de 23.000 - insuficient pentru achizitionarea unei locuinte decente. In schimb, pentru un credit de 60.000 de euro este necesar un salariu de minim de 1300 de euro.

Vestea buna este ca BNR ia in considerarea relaxarea conditiilor de creditare asociate acestui program. O varianta este majorarea gradului de indatorare.

Astfel, eventualii clienti ar putea sa ia imprumuturi indeajuns de mari pentru a putea cumpara o locuinta. Bancherii spun ca programul va avantaja in special creditele in euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO