Boc: Bugetul pe 2010, aprobat de Parlament la inceputul lunii ianuarie

17-12-2009 00:00


Emil Boc

Proiectul de buget pentru anul viitor va fi aprobat de Parlament la inceputul lunii ianuarie, in sesiune extraordinara, a declarat, joi, premierul desemnat Emil Boc.


La randul sau, presedintele Traian Basescu a declarat joi ca Romania ar putea primi, in 17 februarie, simultan, transele a treia si a patra din imprumutul de la Fondul Montetar International, de 2,3 miliarde de euro, cu conditia sa isi indeplineasca obligatiile de buget, scrie Mediafax.

FMI a ajuns la un acord cu Ministerul Finantelor in ceea ce priveste principalele prevederi ale bugetului consolidat pe 2010, iar masurile agreate de FMI cu Finantele pentru atingerea tintei de deficit bugetar de 5,9% din PIB in 2010 vizeaza reducerea cheltuielilor publice cu 2,5% din PIB. Pentru aceasta, Fondul cere progres in privinta Legii Pensiillor si a Responsabilitatii Fiscale.

Pana in prezent, Romania a primit primele doua transe din imprumutul de la FMI, ce insumeaza 6,9 miliarde de euro. Transa a treia, de 1,5 miliarde de euro, era programata pentru luna decembrie, iar cea de-a patra, de aproximativ 820 millioane de euro, pentru luna martie a anului viitor.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO