300 de sindicalisti au luat cu asalt Ministerul Finantelor din Grecia


Ultimul update: Joi 03 Mai 2012 02:53
Data publicarii: Joi 04 Martie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe

Manifestantii comunisti din cadrul Frontului luptei sindicale (Pame) au ocupat sediul ministerului din Atena, pentru a protesta fata de masurile de austeritte anuntate miercuri de Guvern pentru a gestiona situatia de criza, potrivit Politiei.

 

Sindicalistii au reusit patrunda in cladire cand inauntre se afla doar un gardian, apoi s-au urcat pe terasa, unde au afisat o pancarta cu mesajul "Revoltati-va pentru ca masurile sa nu se aplice".

Unii dintre acestia i-au impiedicat pe angajati sa intre in cladire.

Pame, rezultatul din partidul ultraortodox comunist (KKE) si partidul radical de stanga (Syriza) urmeaza sa protesteze joi seara la Atena impotriva masurilor Guvernului.

Supus presiunilor din partea Comisiei Europeane si a pietelor, Guvernul socialist a anuntat un nou pachet de masuri de austeritate extraordinara, dintre care cresterea TVA cu doua puncte si diminuari salariale pentru a economisi 4,8 miliarde de euro si de a face fata derapajelor din domeniul finantelor publice.

Sindicatul functionarilor intentioneaza sa organizeze o greva de 24 de ore, a treia de la inceputul anului, la 16 martie, pentru a protesta fata de aceste masuri.

Grecia se numara printre cele mai indatorate state din Uniunea Europeana, iar presedintele institutului economic german, IFO, Hans-Werner Sinn, citat de Bloomberg, a acuzat statul elen ca foloseste moneda euro pentru a santaja celelate state UE.

Situatia financiara dezastruoasa din Grecia a dus la numeroase proteste de strada care au paralizat practic activitati publice importante.

Taximetristii din Atena au blocat traficul in oras

Haos in Grecia din cauza grevei! Avioanele, incremenite pe pista

Fermierii greci au blocat frontiera cu Bulgaria! Vor subventiile promise!

Euro, in pericol sa se prabuseasca!
Romania, Grecia, Bulgaria, Letonia si Irlanda risca falimentul!
Semnarea Tratatului de la Lisabona, marcata de o ceremonie fastuoasa
VIDEO PROTVPLUS.RO