Alimente dăunătoare ficatului. Ce trebuie să facem că să funcționeze corespunzător

×
Codul embed a fost copiat

Ficatul produce proteinele din care suntem construiți, grăsimile din sânge și glucoza. Aici vedem cea mai mare fabrică.  

După ce produce, face curățenie perfectă pentru tot organismul. Nu e lăsat, determină inflamație peste tot. Prăjituri, solnița folosită prea des și prea multe alimente ultra-procesate. Zilnic, așa nu îl lăsăm să își facă treaba.

Hectarele iau aerul poluat al Bucureștiului. Dioxidul de carbon întră în copaci și e condus, prin rădăcinile acestora, în sol. Este depozitat în sol. Copacii sunt transportatorii deșeurilor din aer în sol.

Toată lumea vie are structuri, care fac curățenie avansată. În interiorul organismului nostru o găsim pe cea mai avansată, ficatul. Ne explică membra Academiei române, Carmen Chifiriuc.

Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc, microbiologie-imunologie: „Acesta uzină reușeste să recicleze aproape integral deșeurile, rămâne totul curat în aceasta uzină și întreg orașul este curat”.

Citește și
Proces de 5 milioane de dolari, deschis de un american împotriva unui producător celebru de ciocolată. Susținerile reclamantului
Câtă ciocolată trebuie să mâncăm pe zi și cum alegem cel mai sănătos sortiment. Explicații la Doctor de Bine

Tot organismul.

100 de grame de telemea înseamnă 2,5 grame de sare. 100 de grame de salam, găsim aici 3,5 grame de sare. Punem și 100 de grame de pâine. 1,3 grame de sare. O roșie, și acesta conține sare, și facem calculele. Rezultă 7, 5 grame de sare. Acest aport de sare îl putem lua la un mic dejun. 5 grame de sare pe zi, per total, suportă și rinichii și ficatul.

Ce facem cu excesul?

Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc, microbiologie-imunologie: „Toate lucrurile astea sunt ca niște deșeuri. Ficatul care e obișnuit să lasă curățenie perfectă în jur, dintr-o dată se trezește cu foarte multe deșeuri. Ca și cum ar apărea scurt-circuite. Prima indicație pe care trebuie să o transmitem este să-și ia ochelari buni și să citească etichetele nutriționale”.

Excesul de sare se adaugă la grăsimi trans, pe care le găsim în patiserii ori în pâine. Conservanți și aditivi există în toate produsele procesate de la raft. Ficatul e depășit prin expunere zilnică și cheamă ajutor.
Ajutorul vine de la sistemul imunitar, celulele macrofage. Odată ce îl primește, nu mai face curățenie avansată.

Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc, microbiologie-imunologie: „Încep să se acumuleze deșeuri în ficat și apare ficatul gras. Macrofagele fac curățenie, dar constaă că nu reușesc singure”.

Se activează tot sistemul imunitar. Bacteriile din intestin intră de asemenea în contact cu excesul de sare, cu grăsimi trans, care nu există în natură, ci sunt create de oameni, cu aditivi. Apare inflamația locală.

Vine tot sistemul imunitar. Celulele imune trec din sânge în intestin și lărgesc bariera intestinală. Odată lărgită, trec bacterii în sânge, adică într-un mediu steril. Apare inflamația sistemică în tot organismul. Așa încep toate bolile.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații la Doctor de Bine
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații la Doctor de Bine

În interiorul inimii găsim niște „ușițe” prin care trece sângele, numite valve. Acestea trebuie investigate anual, prin ecografie. Una dintre acestea e cea mai afectată de trecerea inevitabilă a timpului.  

Câtă ciocolată trebuie să mâncăm pe zi și cum alegem cel mai sănătos sortiment. Explicații la Doctor de Bine
Câtă ciocolată trebuie să mâncăm pe zi și cum alegem cel mai sănătos sortiment. Explicații la Doctor de Bine

Indiferent de sortimentul care vă place, țineți cont că porția corectă de ciocolată este de 20 g.  

Există o legătură între alimente și atracția sexuală. Explicații la Doctor de bine
Există o legătură între alimente și atracția sexuală. Explicații la Doctor de bine

Există sau nu alimente care ne fac euforici? Ne punem această întrebare înainte de Ziua îndrăgostiților.   

Recomandări
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”

Zeci de unităţi de cazare de pe Valea Prahovei au avut camere libere în acest an de Crăciun, o situaţie greu de imaginat în urmă cu câţiva ani, când rezervările se făceau încă din octombrie, noiembrie sau chiar cu un an înainte.

Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone
Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone

Prima zi de Crăciun a adus vreme rece, zăpadă și ger. La munte, vântul a suflat cu putere, iar pe șosele turiștii s-au trezit într-un scenariu pentru care nu erau pregătiți.

Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor
Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor

Sezonul de gripă a început mai devreme anul acesta, iar autoritățile au emis deja o alertă epidemiologică. Asta după ce timp de trei săptămâni numărul cazurilor a crescut alarmant și a fost înregistrat și primul deces.