Un palestinian din Fasia Gaza creste doi pui de leu ca pe niste pisici. "Toti copiii din casa se joaca cu ei"

22-03-2015 08:32


I-a cumparat de la gradina zoologica pe cand erau nou-nascuti, i-a hranit cu biberonul si ii creste ca pe niste pisici. Omul despre care vorbim este un palestinian, iar animalele - doi pui de leu.

Au doua luni si jumatate, iar stapanul lor nu se teme - deocamdata - sa-si lase nepotii de cativa anisori sa se joace cu ei. Saed locuieste cu familia lui intr-o tabara de refugiati de la Rafah, in sudul Fasiei Gaza. In haosul din zona, nu i-a fost greu sa cumpere puii de leu si sa-i duca acasa, lucru de neconceput in alte parti ale lumii.

Saed Eldin al-Jamal, stapanul leilor: ''N-am stat pe ganduri. Vreau doar sa-i cresc, fiindca celor mici le place sa-i aiba in casa''.

Ce-i drept, copiii familiei, ba chiar si cei ai vecinilor, se joaca toata ziua cu leii.

Ahmed al-Jamal, nepot: "Toti copiii din casa se joaca cu puii de leu, pentru ca ii cunosc si i-am crescut de cand erau mici''.

Cei mari sunt insa constienti ca lucrurile se vor schimba curand.

Saed Eldin al-Jamal: ''Pe la patru luni, vor incepe sa fie periculosi. Pe la cinci-sase luni vor fi foarte periculosi''.

Iar stapanul lor planuieste sa-i mute in custi si sa-i inchirieze cu ora, ca sa castige un ban. Mai ales ca nici intretinerea lor nu e tocmai ieftina. Puii consuma acum cate jumatate de kilogram de carne pe zi, iar cantitatea va creste pe masura ce cresc si puii.

VIDEO PROTVPLUS.RO