Un american spune ca a descoperit imaginea unui sicriu intr-o fotografie realizata pe Marte. Ce le-a cerut celor de la NASA

Ultima actualizare: 01-01-2015 09:40
marte

Un internaut pasionat de astronomie si de teoriile despre existenta extraterestrilor spune ca a descoperit imaginea unui sicriu intr-o fotografie realizata pe Marte.

De la iguane fosilizate si pana la stanci care imita forma capului lui Barack Obama, internautii care cred in teoriile despre existenta unor conspiratii afirma ca au descoperit tot felul de obiecte bizare pe Marte, relateaza dailymail.co.uk. Acum, un sicriu de extraterestru a fost adaugat pe aceasta lista, dupa ce un internaut american din statul Maryland, pasionat de cautarea formelor de viata extraterestre, a descoperit intr-o fotografie facuta pe Marte un obiect despre care afirma ca ar fi "o cutie decorativa".

"Sicriul" a fost descoperit de Will Farrar, administratorul canalului WhatsUpintheSky37 de pe site-ul YouTube, in timp ce analiza o serie de fotografii realizate pe Marte de roverul american Curiosity. "Aceasta cutie arata in mod cert ca un sicriu modern facut din ciment. La fel arata si partea de stanca de pe dealul din spatele lui, care pare sa fie un fel de scari, dar si resturile din piatra din partea stanga a imaginii, care par sa fie ramasitele unor constructii facute de o civilizatie straveche", spune Will Farrar.

La randul sau, Scott Waring, un alt internaut pasionat de cautarea formelor de viata extraterestre, care scrie pentru UFO Sightings Daily, este de parere ca acel "sicriu" a fost facut dintr-o substanta asemanatoare pietrelor de pe Terra. "Cat le-ar lua inginerilor de la NASA sa programeze roverul Curiosity pentru a-l face sa se intoarca putin si sa examineze continutul acelei cutiiO Pare sa aiba o lungime de un metru si o latime si o inaltime de 0,4 metri. Multe specii de extraterestri sunt scunde, inclusiv o specie de «grays»", a declarat el.

Specialistii in teoriile despre existenta extraterestrilor folosesc termenul "grays" pentru a descrie fiintele de pe alte planete, care au capete ovale si ochi de dimensiuni mari - asemanatoare acelora descrise in filmul "Întalnire de gradul trei", regizat in 1977 de Steven Spielberg. Insa, desi forma neobisnuita a acelui obiect martian a aprins deja imaginatia bloggerilor pasionati de OZN-uri, oamenii de stiinta americani considera ca astfel de "descoperiri" se datoreaza unui fenomen psihologic, denumit "pareidolie".Acesta are la baza reactia creierului uman care "vede" chipuri si alte obiecte semnificative in locuri obisnuite. Fenomenul a aparut pentru ca ochiul uman sa poata sa zareasca fete cunoscute in mediul inconjurator si pentru ca oamenii sa poata astfel sa isi recunoasca prietenii dintr-o multime de persoane. Oamenii de stiinta spun ca persoanele tind, de asemenea, sa se foloseasca de aceasta abilitate pentru "a-si imbogati imaginatia" si sa recunosca forme care au anumite intelesuri, chiar si atunci cand acestea nu exista cu adevarat.

Will Farrar nu este insa convins de aceste explicatii. "Nu ni se spun o gramada de lucruri, asadar nu stiu care este adevarul de acolo", a declarat el.Noua descoperire a fost facuta la putin timp dupa un alt anunt similar, in noiembrie, atunci cand o femeie - care spunea ca este o fosta angajata a NASA - a declarat ca a vazut oameni pe Marte.Femeia, care a spus ca o cheama "Jackie", a telefonat la un post de radio american, Coast to Coast AM, pentru a "marturisi" ca a vazut mai multi barbati in costume spatiale care alergau pe planeta rosie in 1979.

Jackie spune ca lucra in echipa de telemetrie folosita de NASA in timpul programului spatial Viking Lander in momentul in care i-a vazut pe acei oameni prin intermediul unei transmisiuni in direct."Ma intreb daca poti sa rezolvi un mister vechi de 27 de ani pentru mine", i-a spus ea prezentatorului acelei emisiuni radiofonice. "Acel vechi rover Viking se deplasa pe suprafata lui Marte"."Apoi, am vazut doi barbati in costume spatiale - nu acele costume voluminoase pe care noi le folosim de obicei, ci altfel de costume, care pareau sa aiba rol de protectie. Au venit dinspre linia orizontului si s-au indreptat spre Viking Explorer", a adaugat ea.

La inceputul acestui an, profesorul John Brandenburg, specialist in fizica plasmei, care lucreaza pentru compania Orbital Technologies, a spus ca, dupa parerea lui, o straveche civilizatie de pe Marte a fost distrusa complet dupa un atac nuclear executat de o alta rasa extraterestra.Profesorul Brandenburg sustine ca stravechii martieni, carora li se mai spune "cydonieni" sau "utopieni", au fost masacrati in acel atac, iar dovezile "genocidului" pot fi vazute inca si in zilele noastre.

El mai spune ca teoria sa ar putea sa explice Paradoxul Fermi - contradictia evidenta intre probabilitatea de existenta in Univers a unor civilizatii extraterestre, probabilitate estimata a fi mica, dar reala, si lipsa de contacte cu astfel de civilizatii sau alte dovezi de existenta a lor.Pareidolia este o forma de apofenie, un fenomen care apare atunci cand oamenii vad tipare si conexiuni in date care nu au nicio legatura intre ele.

De-a lungul timpului au existat multe ocazii cand diversi oameni au afirmat ca au vazut imagini religioase - in special chipurile unor personalitati religioase - sau de alta natura in locuri neasteptate.In multe dintre ele era vorba despre chipul lui Iisus, cel al Fecioarei Maria sau cel al lui Allah.In septembrie 2007, un calus descoperit intr-un copac semana cu o maimuta, determinandu-i pe credinciosii din Singapore sa aduca omagii si sa se inchine in fata unui nou zeu, supranumit "Zeul Maimuta". Un alt caz intens mediatizat a fost acela cand chipul Fecioarei Maria a aparut pe un sendvis. Imagini cu chipul lui Iisus au fost vazute si intr-un borcan cu marmelada, dar si pe un cartof.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO