Panica in New York. Pestele cu cap de sarpe, care traieste pe uscat a invadat Central Park. VIDEO

Dată publicare: 01-05-2013 13:12
Dată actualizare: 04-05-2013 01:01


peste

Inspectorii de mediu vor supraveghea atent in urmatoarea perioada un lac din Central Park, din New York, unde ar exista o specie invaziva de peste pradator care ameninta ecosistemul.

Pestele cu cap de sarpe, care traieste in China, Rusia si Coreea, a mai fost vazut in diverse locuri din New York in ultimii ani. Mananca broaste si raci si are abilitatea de a respira aer si sa traiasca mai multe zile pe uscat, fara apa, informeaza NBC News.

Este atat de periculos incat statul american interzice detinerea acestei specii, vanzarea si transportul de pesti vii sau oua.

Autoritatile se tem de o invazie si au instalat in Harlem Meer (o zona a Central Park) mai multe panouri cu avertismente.

Mesajele de pe acestea transmit celor care prind astfel de pesti sa NU ii arunce inapoi in apa. Semnele indeamna “securizarea pestelui” si “pastrati-l intr-un container sigur pana la sosirea autoritatilor”.

Trebuie ca oamenii sa stie ca acest peste e acolo, iar daca il gasesti, nu-l arunca in apa. De asemenea, anunta-i pe oameni ca aceste vietati exista in apa si nu ar trebui sa fie acolo”, a spune Melissa Cohen, de la Departamentul de Protectie a Mediului.

Citeste si:

O companie care vinde in Romania nu stie cum sa le dea mai multi bani angajatilor. Primele din care-si pot cumpara o masina noua

NASA, in sedinta! Secretele OZN-urilor, dezvaluite de un astronaut. Omul a murit la scurt timp dupa. Vezi declaratia

Inca un mall rasare in Capitala. Constructia va incepe in 2014, intr-un cunoscut cartier bucurestean. Brandurile deja si-au anuntat prezenta

Pline cu rechini sau amplasate in varf de munte, acestea sunt cele mai spectaculoase piscine din lume. GALERIE FOTO
 

 

Sursa: NBC


VIDEO PROTVPLUS.RO