Noua bancnota de cinci lire, mai valoroasa decat pare. De ce a oferit cineva 65.000 de lire pe una

Ultima actualizare: 16-10-2016 07:00
noua bancnota de cinci lire

Oamenii din toata lumea par a fi extaziati de aparitia in Marea Britanie a noii bancnote de cinci lire, facuta dintr-un polimer. Un barbat a decis sa scoata una la licitatie, dar nicicand nu s-a asteptat la un asemenea rezultat.

Gareth Wright a scos 10 lire de la un bancomat, in doua bancnote de cate cinci. Pe prima a cheltuit-o imediat, iar la a doua a observat un detaliu interesant: seria acesteia incepea cu AK47 (Automat Kalasnikov, model 1947), o pusca de asalt creata in 1947 de rusul Mihail Kalasnikov, foarte populara datorita intretinerii usoare si a pretului redus. Aceasta este o inscriptie numai buna pentru a se lauda cu ea pe retelele de socializare.

Barbatul si-a adus aminte ca a vazut mai multe anunturi cu bancnote scoase la vanazare pe internet si a decis sa isi incerce si el norocul, asa ca marti a scos-o la licitatie pe eBay. Unele dintre ele s-au vandut chiar si cu de zece ori valoarea lor. Mare i-a fost mirarea cand a vazut ca pretul oferit a crescut vertiginos pana la 65.000 de lire. Chiar si asa, se amuza jurnalistii de la The Sun, livrarea nu este gratuita, ci costa o lira.

"Telefonul a vibrat incontinuu toata noaptea." a declarat Gareth. Omul se teme insa ca licitatia sa a fost viciata de oameni care vor doar sa se amuze si nu au niciun interes sa cumpere bancnota, asta cu toate ca eBay monitorizeaza aceste oferte si isi asuma un rol activ atunci cand observa ceva suspect.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO