Craciun special in familia unui soldat american, alaturi de cainele salvat de pe campul de lupta

Dată publicare: 29-12-2013 08:34
Dată actualizare: 01-01-2014 03:07


Aaron Eleby

Aaron Eleby, un soldat american din Trupele Speciale, care lupta in Afghanistan, a avut parte de o surpriza, in timpul unei misiuni de patrulare. Militarul, originar din New York, a dat peste un pui de caine.

Multumita unei organizatii care lupta pentru protectia animalelor, in tara devastata de razboi, si a eforturilor lui Eleby si a camarazilor sai, catelusul de 7 luni traieste acum in Statele Unite.

Fundatia Nowzad s-a miscat atat de repede cu planul de salvare al cainelui, pe nume Yakkul, incat acesta a ajuns in America cu o saptamana inaintea lui Eleby. Cei doi au sarbatorit impreuna sarbatorile, informeaza Daily Mail.

Nowzad este o fundatie britanica ce are ca scop salvarea cainilor si pisicilor din Afghanistan.

Aaron Eleby

Costul operatiunii de transport pana la New York s-a ridicat la 4000$, dar soldatul a declarat ca a fost dragoste la prima vedere.

"Eram intr-o locatie si oamenii de acolo nu meritau sa aiba niciun caine", a declarat Eleby.

Dupa ce a dus catelul inapoi la baza militara, Eleby a inceput sa stanga bani pentru a-l duce acasa.

Soldatul a fost nevoit sa plece intr-o misiune de doua saptamani, dar, la intoarcere, banii au fost stransi, cu ajutorul familiei, prietenilor si al unui site online.

Urmatoarea misiune a fost ducerea catelului la sediul fundatiei Nowzad, ceea ce a presupus un drum de doua ore si jumatate, pe drumuri pline de pericole. Drumul a fost facut impreuna cu o escorta militara.

Animalul a fost transportat aproape 9000 de kilometri cu un avion, pana la New York, unde a fost ridicat de mama lui Eleby, care va avea grija de caine in timpul in care fiul ei e plecat in misiuni.

Aaron a scris, langa o fotografie: "A durat foarte mult sa-l aduc acasa, dar a ajuns cu o saptamana inaintea mea. Parintii mei se vor descurca de minune cu el."

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO