Sase candidati la alegerile de duminica, fosti angajati sau colaboratori ai Securitatii. Verificarile continua la CNSAS

Ultima actualizare: 11-12-2016 07:01

 Sase candidati la alegerile parlamentare din 11 decembrie au decizii definitive de colaborator sau lucrator al fostei securitati, iar verificarile continua, a anuntat joi Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS).

Cei sase - cinci fosti colaboratori si unul fost lucrator al Securitatii - au fost identificati dupa primirea de la birourile electorale judetene a datelor privitoare la un numar de 5.164 de candidati, potrivit unui comunicat al CNSAS.

"Facem cunoscut faptul ca pe numele urmatorilor candidati exista hotarari definitive si irevocabile prin care instanta competenta a constatat existenta calitatii de colaborator al Securitati sau a calitatii de lucrator al Securitatii: Alexandru Andrei (candidat in circumscriptia electorala Bucuresti) - colaborator al Securitatii; Calota Samuel (candidat in circumscriptia electorala Teleorman) - colaborator al Securitatii; Ganea Ion (candidat in circumscriptia electorala Tulcea - lucrator al Securitatii; Manole Victor (candidat in circumscriptia electorala Covasna) - colaborator al Securitatii; Popovici Anton Teodor (candidat in circumscriptia electorala Vaslui) - colaborator al Securitatii; Turda Gheorghe (candidat pentru diaspora) - colaborator al Securitatii", se precizeaza in comunicat.

Florian Bichir, membru al Colegiului CNSAS, a declarat pentru AGERPRES ca se continua verificarea candidatilor la alegerile parlamentare, pe masura ce sunt primite datele referitoare la acestia.

"Noi continuam verificarea candidatilor, acum i-am amintit pe cei care au decizii definitive, sunt colaboratori cu acte in regula. Deci este vorba de colaboratori confirmati", a precizat Bichir.

Potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central, pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie s-au inscris 6.476 de candidati. AG

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO