Ciolacu: „Alexandru Rafila este una dintre propunerile de premier din partea PSD”

Ultima actualizare: 06-12-2020 22:23

Medicul Alexandru Rafila este una dintre propunerile de premier din partea PSD, a anunţat duminică liderul formaţiunii, Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă PSD are un nume de posibil premier, Ciolacu a spus că sunt patru propuneri.

"Sunt vreo patru propuneri până acum. O să hotărăsc împreună cu colegii mei, cum este corect, aşa şi scrie la Statutul partidului. I-am enumerat şi pe Sorin Grindeanu, şi pe domnul Vasile Dîncu, şi pe Mihai Tudose şi mai nou e domnul Alexandru Rafila", a declarat Ciolacu, la Antena 3, conform Agerpres.

Acesta a mai spus că faptul că PSD este pe primul loc, potrivit exit-poll, înseamnă că românii au dat un vot împotriva Guvernului PNL.

„Faptul că PSD este pe primul loc înseamnă un vot împotriva actualului Guvern care şi-a bătut joc în perioada pandemiei şi cred că românii au transmis un semnal foarte clar că România trebuie să aibă un Guvern cu specialişti capabili să gestioneze criza sanitară şi cu specialişti care să gestioneze situaţia economică”, a explicat Marcel Ciolacu.

Chestionat pe ce se bazează când spune că PSD va merge primul cu propunerea de premier la Cotroceni, Ciolacu a replicat: „Mă bazez pe un lucru foarte simplu. În acest moment s-a terminat campania electorală. Preşedintele a fost vârf de lance pentru PNL, presupun că şi-a dat seama că trebuie să se reîntoarcă la Cotroceni şi să devină preşedintele tuturor românilor. Nu cearta cu PSD este o prioritatea pentru români, între preşedinte şi PSD”.

PSD se situează pe primul loc cu 30,5% la votul pentru Camera Deputaţilor în alegerile parlamentare urmat de PNL cu 29%, iar la Senat PSD are 30,6%, iar PNL 29,1%, potrivit exit-poll al CURS-AVANGARDE prezentat duminică seara de Antena 3, pe baza datelor centralizate pâmă la ora 19:00, rezultatele finale urmând să fie prezentate la ora 23:00.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO