Partidele și-au anunțat candidații la parlamentare. Rafila deschide lista PSD pentru Camera Deputaţilor

Ultima actualizare: 16-10-2020 19:34

''După ce am anunţat că intru în politică am primit mesaje injurioase şi mulţi mi-au cerut să renunț''. Este mărturia lui Alexandru Rafila, reprezentant al României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care s-a înscris în PSD.

Pe de altă parte, dacă în următorii patru ani nu va mai fi premier Ludovic Orban va avea şi el un loc de muncă pentru că este primul pe lista PNL Bucureşti la Camera Deputaţilor. Iar Elena Băsescu vrea să calce pe urmele tatălui său la Senat cu misiunea anunţată de a ajuta mamele singure cum este şi ea.

Lista aleşilor PSD din Bucureşti pentru Camera Deputaţilor va fi deschisă de Alexandru Rafila, una dintre cele mai vizibile figuri în lupta cu pandemia. Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii candidează alături de Gabriela Firea, care deschide lista PSD de la Senat. Şi tot din partea PSD Bucureşti va candida pe locul doi în listele de la Senat, medicul Străinu Cercel, anunţul urmând să fie făcut în acest weekend.

Alexandru Rafila, candidat PSD pentru Parlament: "Au fost mai multe feluri de mesaje. Unele au fost injurioase, erau într-un registru al intoleranţei, al urii. Sunt oameni care probabil că au fost deranjaţi, dar au fost mai reţinuţi şi au fost mulţi care m-au sfătuit să renunţ".

Din lista social-democraţilor, dispar nume controversate. Florin Iordache, Şerban Nicolae, Eugen Nicolicea nu vor mai fi în Parlament, şi nici Viorica Dăncila sau Carmen Dan n-au fost susţinute să candideze.

În cealaltă tabără, liberalii mai au câteva liste de pus la punct.

Ludovic Orban va deschide lista de candidaţi pe Bucureşti, la Camera Deputaţilor. Colegul său, ministrul de finanţe, este primul pe lista de la Senat. Iar modelul este preluat de aproape întregul guvern. Şeful Cancelariei, Ionel Danca, vrea să fie deputat de Vrancea, iar Miniştrii care nu ştiu dacă vor mai fi la guvernare, vor avea locuri aproape asigurate în parlament. Printre ei, Nelu Tătaru, care candidează la Vaslui, Monica Anisie sau Violeta Alexandru.

După tensiuni interne, cei de la USR PLUS şi-au validat candidaţii pentru viitorul Legislativ. Unii deputaţi şi senatori cunoscuţi pentru intervenţiile lor din ultimii patru ani, precum Florina Preşadă, Mihai Gotiu şi Vlad Alexandrescu sau Emanuel Ungureanu n-au mai prins însă un loc eligibil pe listă.

Mutarea surpriză vine de la Partidul mişcarea Populară. După ce Traian Băsescu a candidat la primăria capitalei, partidul o trimite în luptă pe fiica sa cea mică. Elena Băsescu va deschide lista candidaţilor în Constanța.

Elena Băsescu, candidat PMP: ”Am decis să accept un post de deputat la Constanța, doresc să-mi aduc aportul prin rolul pe care l-am avut, acela de mamă singură a trei copii, am căpătat o dimensiune nouă”.

Alegerile generale au fost programate de guvern pe 6 decembrie, însă Curtea Constituţională a decis că data lor trebuie stabilită de Parlament şi că poate fi amânată până în martie 2021. Dacă PSD va reuşi să propună prin lege o altă dată, preşedintele Klaus Iohannis, care a anunţat deja că nu doreşte amânarea alegerilor, poate tergiversa promulgarea acesteia. Potrivit actualulului calendar, campania electorală pentru Senat şi Camera Deputaţilor începe pe 7 noiembrie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!