Vremea azi, 29 noiembrie. Zonele unde va ninge și va fi lapoviță

29-11-2020 09:37

Duminică avem vreme închisă peste tot. În nord-vest şi în centru vin ninsori, în vest, şi în nord-est va cădea lapoviţă, iar în sud şi în sud-est vor fi ploi sau lapoviţă.

Maximele se încadrează între minus 1 grad şi 8 grade Celsius. În Dobrogea şi cu Bărăgan trecător, apar ploi slabe şi, din când în când, vântul agită atmosfera pe litoral. Maximele se opresc la 6 grade la malul mării şi la doar 2 grade în nord-vestul provinciei.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, prindem o zi mohorâtă, cu înnorări persistente şi lapoviţă. Vremea rămâne rece pe tot parcursul zilei, iar temperaturile nu trec de 2...3 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina găsim atmosferă schimbătoare. În zonele joase va cădea lapoviţă, în timp ce, la munte, va ninge. Totuşi, vom avea parte şi de scurte momente însorite, iar maximele provinciei se încadrează între 2...5 grade Celsius.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme schimbătoare. Pe-aici, predomina ninsorile, însă va cădea şi lapoviţă. Soarele se arata doar trecător, iar temperaturile rămân modeste şi se opresc la 2 grade.

În ţinuturile vestice găsim vreme închisă, cu lapoviţa şi ploi slabe în zonele de câmpie. În regiunile mai înalte zărim şi soarele din când în când, iar maximele cresc puţin faţă de ieri şi se opresc la 5 grade.

În Transilvania, prindem atmosferă schimbătoare. Şi pe aici vor fi ninsori şi lapoviţă, iar în depresiuni rămâne foarte frig toată ziua şi maximele rămân negative. În rest, temperaturile urcă până la 2 grade Celsius.

În Oltenia, va fi ceva mai cald, însă apar ploi slabe şi chiar lapoviţă, în zonele mai înalte. Pe parcursul zilei ne vom bucura şi de scurte momente însorite, iar maximele ating 5...6 grade.

În ţinuturile sudice prindem o zi mohorâtă, cu înnorări persistente la câmpie şi lapoviţă în zonele de deal. Temperaturile nu cresc foarte mult şi, la amiază, vor fi doar 3...4 grade în termometre.

În Bucureşti avem vreme închisă, cu înnorări persistente şi maxime ce se vor opri la 3 grade Celsius. La noapte, minimele coboară sub pragul îngheţului, ne aşteptam să cadă lapoviţă, iar spre dimineaţă, va ninge.

Şi la munte prindem atmosferă închisă. Soarele se arată doar trecător şi se anunţă ninsori slabe în majoritatea masivelor. În acelaşi timp, se face mai răcoare în toată zona montană.

Începutul săptămânii ne aduce vreme rece, ninsori şi lapoviţă în sud şi în sud-est. Pe spaţii mici se va depune strat de zăpadă.

Marţi avem încă o zi rece, însă dimineața şi în noaptea următoare va fi ger în depresiuni şi în zonele înalte de munte. În sud, în vest şi în centru se lasa ceaţă.

Miercuri se menţine atmosfera rece. În sud, în est şi în centru se formează ceața, care, pe alocuri, va persista şi se va asocia cu chiciură, fulguieli sau burniţă.

Tags: vremea, meteo, prognoza,


VIDEO PROTVPLUS.RO