Vijelii și viituri în mai multe județe din țară. Copaci rupți și străzi inundate

09-08-2019 13:30


În timp ce sudul se coace la foc mic, în restul ţării vremea rea a făcut ravagii. S-au rupt norii în mai multe localităţi aflate sub cod portocaliu şi galben de furtuni.

În Braşov a fost prăpăd. Ploaia torenţială a creat adevărate şuvoaie. Vântul a suflat cu putere şi a pus la pământ copacii.

În centrul istoric, furtuna a distrus mai multe terase. Umbrele, ghivece mari cu flori, mese şi scaune au fost răsturnate şi luate pe sus de vântul puternic.

Prinşi de vijelia care s-a stârnit ca din senin, pietonii s-au adăpostit şi ei pe unde au putut.

Şi în Iaşi a fost potop. Un şofer a rămas blocat în maşină după ce a încercat să treacă printr-un pasaj plin de apă.

Tot în orele codului portocaliu, la ieşirea din oraş, o casă a fost cuprinsă de flăcări. Oamenii care locuiesc în zonă spun că cel mai probabil locuinţa a fost lovită de un fulger. Proprietarii sunt plecaţi în concediu.

Şi în judeţul Bistriţa furtuna şi-a făcut apariţia. În Domneşti cerul a devenit dintr-o dată negru, iar vântul a început să bată cu putere. Nu a durat mult şi vijelia a măturat tot ce a prins în cale.

Din cauza vântului puternic şi doi copaci au căzut pe şosea, în Mărișelu. A fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a debloca traficul. În plus, din cauza firelor de electricitate care s-au rupt localitatea a rămas fără curent aproximativ patru ore.

Tot din cauza vijeliei pe Drumul Judeţean 172E au căzut şi câţiva stâlpi din lemn.

Probleme au fost şi pe calea ferată, unde un copac a căzut pe șine. Circulaţia feroviară a fost întreruptă între staţiile Sărăţel şi Mărişelu câteva zeci de minute.

VIDEO PROTVPLUS.RO