Victor Ponta: Condamnarea lui Dragnea este ca o condamnare a tuturor celor care l-au suspendat pe Basescu

victor ponta - gov.ro

Premierul Victor Ponta a declarat sambata, la Targu-Jiu, ca, in opinia sa, condamnarea lui Liviu Dragnea in dosarul Referendumul reprezinta o condamnare a tuturor celor care au sustinut suspendarea lui Traian Basescu in anul 2012.

Prim-ministrul a precizat ca regreta ca institutia suprema de justitie nu a validat rezultatul referendumului, afirmand despre acel scrutin ca a fost cel mai democratic moment al Romaniei.

"In 2012, nu au mers toti liberalii din poarta in poarta cu noi sa scoatem oamenii la vot? Acum a ramas Dragnea, el singur a vrut sa il dea jos pe Basescu, el a facut referendumul, el le-a fraudat pe toate, noi ceilalti nu stim nimic. Toti suntem la fel de nevinovati, mi se pare un lucru pe care cred ca orice om de bun simt care nu e speriat de moarte ca i se face si lui un dosar cred ca il gandeste ca si mine - domnule, dar Dragnea asta a vrut sa dea el singur o lovitura de stat, nu eram toti liberalii acolo, toti pesedistii, toti uneperistii?", a spus prim-ministrul Ponta, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, condamnarea lui Dragnea o intelege ca "o condamnare a tuturor celor care l-am suspendat pe Basescu, a celor care am facut campanie pentru referendum, a celor care am votat".

"Imi pare rau de un singur lucru - Curtea Constitutionala a omorat inca de atunci cel mai democratic moment al Romaniei, 7,4 milioane de romani pentru ceva ce nu s-a intamplat niciodata si nici nu cred ca se va mai intampla ca n-are rost sa mai votezi daca oricum Curtea zice apoi ca nu e de ajuns. Zilele trecute l-au luat pe Frunzaverde tot pentru campanie ca a indemnat primarii sa faca nu stiu ce. Pai bine, o sa facem la anul campanie toti stand inchisi in case, ne inchidem si telefoanele, nu cumva sa ne sune cineva. Sa vedem cum voteaza oamenii, dupa ce?" , a afirmat Victor Ponta.

Citește și
Victor Ponta, Klaus Iohannis
"Daca Ponta ar fi ajuns presedinte". Pasaje in premiera din noua carte a lui Iohannis si atacul sau la premier
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

CITESTE SI: Presedintele Iohannis, despre cazul Dragnea: "retragerea din Guvern mi se pare un raspuns adecvat la condamnare"

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie l-au condamnat vineri pe ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul "Referendumul", cu un termen de incercare de trei ani. Ceilalti 74 de inculpati din dosar au fost fie achitati, fie condamnati la inchisoare cu suspendare. Decizia nu este definitiva.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Basescu intervine in scandalul presedinte-premier:
Basescu intervine in scandalul presedinte-premier: "Ca orice ticalos, Ponta incearca sa arunce mortul la Cotroceni"

Fostul presedinte Traian Basescu a reactionat in urma tensiunilor create intre Klaus Iohannis si Victor Ponta, pe tema Codului Silvic, dupa ce premierul a insinuat ca la nivelul Administratiei Prezentiale s-ar face trafic de influenta.

"Daca Ponta ar fi ajuns presedinte". Pasaje in premiera din noua carte a lui Iohannis si atacul sau la premier

Klaus Iohannis vine cu detalii picante din culisele campaniei pentru Cotroceni in noua sa carte, "Primul pas". Presedintele, care a ales fotografia de pe coperta, povesteste episoadele infruntarii cu Victor Ponta.

"Razboi" intre palate. Iohannis, nervos din cauza "insinuarilor" lui Ponta despre traficul de influenta: "Este foarte grav"

Presedintele Klaus Iohannis a declansat oficial "razboiul" cu premierul Victor Ponta. Supararea sa a fost provocata de recentele afirmatii ale primului ministru, care "a insinuat" ca la nivelul Administratiei Prezidentiale s-ar face trafic de influenta.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.