Victor Pițurcă a câștigat procesul cu banca de la care a împrumutat 1,5 mil €. ”Cred că sunt norocos”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Victor Pițurcă este un câştigător, dar nu al unui campionat de fotbal, ci al procesului pe care i l-a intentat băncii de la care a împrumutat 1,5 milioane de euro.

Vestitul antrenor a convins instanţa de judecată că ratele pe care le-a plătit conţin şi comisioane abuzive. Iar banca a fost obligată să îi returneze 220.000 de euro din sumele achitate.

Victor Pițurcă spune că a încasat deja 180.000 din cele 220.000 pe care Credit Europe Bank a fost obligată de instanțe să i le plătească. Potrivit judecătorilor, sunt comisioanele de acordare şi administrare percepute abuziv de bancă. În urmă cu mai bine de zece ani, Pițurcă luase un credit de 1,52 milioane de euro pentru a deschide o afacere. Nu i-a mers şi a întârziat cu plata ratelor. Câte 15.000 de euro lunar, din care peste 1.000 erau doar comisioanele abuzive.

”Timp de 10 ani și-au creat acest avantaj, de a-mi lua niște dobânzi abuzive. Cred că mă pot considera un norocos, pentru că instanța nu a făcut decât să-mi dea dreptate. Muncește un om normal poate două vieți să strângă acești bani, 220.000 de euro. Mi-au dat 180.000”, a spus Pițurcă.

Celebrul antrenor a avut nevoie de câţiva ani de procese pentru a convinge instanţele că are dreptate şi că a plătit pe lângă rate şi dobânzi sume pe care nu ar fi trebuit să le achite.

”Am zis că e prea mult dobânda, 10.000, aș vrea ca după atâția ani să fie 5.000 dobânda, și 5.000 pentru datorie. Nu au vrut și am zis că o să-i dau în judecată pentru comision. Ei au spus că nu e bine, că o să mă coste foarte mulți bani și iată că după vreo 3 ani am reușit”, a mai spus Pițurcă.

Iar banca ne-a comunicat că - "precizăm că, urmare a pronunţării unei hotărâri definitive, Credit Europe Bank a implementat decizia instanţei şi a restituit debitorului suma aferentă.”

Victor Pițurcă nu se mulţumeşte doar cu atât. Încurajat de succesul pe care l-a avut la instanţa supremă, celebrul antrenor este gata să deschidă un nou proces împotriva băncii, de astă dată unul din prin care să îşi asigure pentru finalul creditului o dobândă mult mai mică: de doi, maximum trei procente, faţă de cele zece pe care spune că le plăteşte în prezent.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO