Victimele din elicopterul SMURD prabusit au ajuns pentru ultima data acasa. Cei patru salvatori vor fi inmormantati joi

Ultima actualizare: 20-12-2014 08:25

Dincolo de calcule, sanctiuni si scenarii, adevarul este mult mai crud, iar familiile ramase fara oamenii dragi nu mai pot fi consolate.

Cei 4 salvatori care au pierit atat de nedrept, pe lacul Siutghiol, s-au intors pentru totdeauna acasa. Apropiatii i-au intampinat cu fetele scaldate in lacrimi si cu mii de flori. Durerea copiilor ramasi fara parinti este insa nesfarsita.

Frumoasa asistenta Gabriela Camelia Harton a fost condusa spre capela din Navodari de un convoi de ambulante cu sirenele pornite. Tanara de 38 de ani aflase ca este din nou insarcinata, cu putin inainte de a se urca in elicopterul care a condus-o spre moarte. Isi pierduse sotul si mama si, dupa ani de amaraciune, traia in sfarsit o poveste frumoasa.

Cristian Ciortan, iubitul asistentei: "Era o dragoste deosebita, ceva frumos si speram sa fie pentru totdeauna, exact cum a fost ultimul ei mesaj. I-am spus ca dragostea noastra e endless love, ea a raspuns forever."

Dupa disparitia brutala a asistentei, o adolescenta de 13 ani a ramas fara mama. Bunicul copilei este devastat. Printre cei care i-au plans destinul crunt, s-au aflat si colegi care au participat la operatiunile de resuscitare.

"Am resuscitat-o in echipa, a venit cu manevre de resuscitare din barca. Nu avea puls, nu respira.", spune o colega a asistentei.

Camelia Gabriela Harton va fi declarata, post mortem, cetatean de onoare al orasului Navodari, intr-o sedinta a Consiliului Local ce va avea loc joi, chiar in ziua in care aceasta va fi inmormantata.

La randul ei, doctorita Laura Vizireanu a ajuns pentru ultima oara acasa, la Braila. Impietrita de durere, mama ei a urmat sicriul. Langa, s-au aflat baietelul Laurei, Andrei, si fostul ei sot, seful Inspectoratului Judetean de Politie Braila, Mircea Vizitiu, de care s-a despartit anul trecut.

Miercuri, zeci de oameni care au cunoscut-o pe "doamna doctor" au venit sa-i aduca flori si sa se roage pentru sufletul ei.

Si trupul neinsufletit al comandorului Petre Catuneanu a ajuns marti-noapte acasa, la Buzau. Pe bravul pilot cazut la datorie il plang acum familia, prietenii si colegii, care i-au aprins zeci de lumanari pentru ca amintirea sa-i ramana vesnic vie. Petre Catuneanu avea 47 de ani.

Comandorul Marian Enache, coleg: "Un coleg cu experienta, am zburat si impreuna. Daca nu am iubi zborul, nu am putea sa facem aceasta meserie!"

La 42 de ani, copilotul Claudiu Ginel Cracanel primise la inceputul lunii distinctia de cetatean de onoare al orasului Mioveni, care acum este oficial in doliu.

Sotia copilotului nu s-a despartit nici o clipa de sicriu. Intreaga ei lume s-a prabusit. Cei 4 eroi vor fi inmormantati joi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO