Vicepremierul Dancu critica administratia pe baza unui studiu facut de institutul sau. Cum ar insela functionarii presa


Ultimul update: Marti 08 Decembrie 2015 07:11
Data publicarii: Sambata 05 Decembrie 2015 14:35
Categorie: Stiri actuale
Vasile Dancu, vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, participa la sedinta de guvern

Viceprim-ministrul Vasile Dancu, care detine si portofoliul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a prezentat sambata dupa-amiaza proiectul sau de reformare a administratiei.

Vicepremierul a vorbit despre nevoia de reducere a birocratiei in aparatul de stat, dar si despre necesitatea cresterii transparentei. „Site-urile institutiilor oficiale nu mai contin informatiile din lege, tratamentul cererilor de liber acces la informatie este facut discretionar”, a spus Dancu. “Se face o confuzie deliberata intre legea accesului la informatii publice si legea petitiilor. “Cand presa cere o informatie, in 63% din cazuri, potrivit unui raport al Guvernului, se foloseste legea petitiilor, unde raspunsul dureaza mai mult.”

Vicepremierul a vorbit si despre necesitatea redefinirii rolului prefectului, mai ales al controlului de legalitate in cazul deciziilor locale, despre nevoia ca administratia sa fie monitorizata de institutii independente, si despre intarirea functiei publice si infiintarea Institutului National pentru Administratie si nevoia unui Cod Administrativ.

Dancu a prezentat si un sondaj privind perceptia asupra calitatii serviciilor publice, realizat de IRES, institutul de cercetare a opiniei publice pe care l-a condus pana de curand. Rezultatele nu sunt "imbucuratoare", a spus el.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO