Un vânător a filmat momentul în care e sfâşiat cu sălbăticie de un urs

08-11-2019 19:26


Un vânător din Satu Mare, pornit după mistreți prin pădure, a fost aspru pedepsit de un urs.

 Animalul, vizibil speriat de zgomotul făcut de intrușii care au dat buzna pe teritoriul său, a încercat să se apere. Șocați de reacția sălbăticiunii, martorii au tras mai multe focuri de armă și tot ei au fost cei care au sunat la 112.

Vânătorii au pornit prin pădurea din Zona Budacu de Sus, Bistrița-Năsăud, iar unul dintre ei filma acțiunea, cu un telefon mobil. Oamenii și-au asumat un risc. Au intrat pe teritoriul celui mai mare prădător din România, al cărui habitat este distrus pe zi ce trece. Când se așteptau mai puțin, un urs de peste 200 de kilograme, speriat de toată agitația, le-a apărut în cale.

Momentul uluitor a fost filmat chiar de către victimă, care a scăpat telefonul, iar aparatul a continuat să înregistreze. Suprins în imagini, atacul este șocant.

În câteva clipe, colegii bărbatului s-au apropiat, în timp ce pe fundal se aud focuri de armă.

Ursul a fugit în pădure, iar vânătorii au început în mare grabă să-și împartă sarcinile. Unul a sunat la 112, altul a improvizat un garou să oprească hemoragia și a bandajat rănile. Apoi au luat decizia să îl ducă pe brațe până la o mașină. Rănitul a fost preluat de medici și dus de urgență la spital. Omul a fost rănit la cap, la mâini și la picioare dar a scăpat, cu viață.

Camelia Strugari, purtător de cuvânt Spitalul Bistrița-Năsăud:„Bărbatul de 39 de ani s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, cu plăgi prin mușcătura de urs la nivelul scalpului, antebrațului stâng coapsei stângi, cu luxație scalpo homerala stânga."

Localnicii spun că astfel de incidente au mai avut loc în zonă.

Localnic: „Au fost mai mulți vânători la un loc, că altfel îl mânca."

Partida de vânătoare s-a desfășurat legal, spun autoritățile din Bistrița.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO