Un TAB a ajuns intr-un sant, dupa ce a cazut de pe autoplatforma. Militarii dau vina pe soferul unui TIR

Ultima actualizare: 04-09-2016 07:10

Un transportor blindat al Armatei a fost avariat dupa ce s-a desprins de pe o autoplatforma si s-a rasturnat intr-un sant de pe marginea soselei. Soferul care transporta vehiculul militar a tras brusc de volan, pentru a evita impactul cu un TIR.

Vehiculul militar blindat care s-a desprins de pe autoplatforma care il transporta cantareste peste 7 tone. Pentru ca in urma accidentului una dintre roti s-a rupt, a fost nevoie de o macara puternica pentru a-l ridica din sant. Operatiunile au durat mai bine de o ora. In tot acest timp, traficul pe drumul national 1B s-a desfasurat cu restrictii.

Sofer:" Foarte incomod pentru trafic. Acum trebuie sa stam, sa asteptam sa putem merge spre casele noastre. Din afara cred ca nu a fost bine ancorat, daca a fost pe trailer si a picat, mi se pare logic.

Militarii care insoteau transportorul blindat spun ca accidentul s-ar fi petrecut din vina unui sofer de TIR - care, dupa incident, nu a oprit.

Militar, insotitor al transportului: "A fost o alta masina implicata, atat va pot confirma! A ferit acea masina, nu a trebuit sa fereasca, daca nu o ferea era mult mai grav. In Armata nu exista sa nu existe sa fie asigurat. Nu exista asa ceva."

Locotenent-Colonel Vali Roman, Ofiter Relatii Publice Brigada 282 Infanterie Mecanizata Focsani: "Un autotrailer ce aducea de la reparat un transportor de cercetare a fost depasit de catre un TIR. Acesta i-a taiat calea, l-a depasit foarte in scurt, ca sa nu intre in impact, soferul de pe autotrailer a tras dreapta, din pacate ancorele de pe transportor s-au rupt."

Din fericire, nu a fost nimeni ranit. Transportorul blindat apartine Brigazii 282 Infanterie Mecanizata din Focsani, si doar ce fusese reparat la unitate din Targoviste

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO