Un tânăr este grav rănit pe un șantier din Galați, după ce a căzut de la etajul 5

Dată publicare: 13-04-2021 11:30
Dată actualizare: 13-04-2021 17:53


Un tânăr de numai 23 de ani este în stare extrem de gravă după un cumplit accident de muncă produs marți dimineaţă în Galaţi.

Bărbatul lucra la ridicarea unui bloc şi, din primele informaţii, se pare că ar fi căzut de la etajul al cincilea. Inspectorii de muncă spun că nu purta uniforma şi nu era asigurat cu echipamente specifice.

Colegii tânărului de 23 de ani au sunat la 112 în jurul orei 8 şi au anunţat nenorocirea. Abia ajunsese pe şantier şi avea de executat lucrări în interiorul blocului aflat în construcţie.

Mihai Polinschi, Serviciul de Ambulanţă Galaţi: "A fost găsit în comă, la baza blocului, în urma unei căderi de la etajul cinci, aproximativ 15 metri au estimat colegii mei. Cu un politraumatism grav, un traunatism craniocerebral sever, cu fracturi la ambele membre inferioare. Din relatările de la faţa locului, bărbatul avea nişte haine civile pe el".

Ambulanţa l-a transportat în stare critică la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi. Medicii cred că şansele lui de supraviețuire sunt destul de reduse.

Ionuţ Băneșanu, Spitalul de Urgenţă Galaţi: "Un politraumatism destul de sever. Prognosticul este rezervat. În momentul de faţă este investigat."

Pe şantier au ajuns şi inspectorii de muncă, după ce rănitul fusese deja urcat în ambulanţă. Primele constatări vizează mai multe nereguli observate.

Laurențiu Asaftei, inspector șef ITM Galaţi: "Nu putem să avem acum confirmarea dacă au fost respectate toate normele de sănătate şi securitate în muncă, dar coroborând informaţia de la faţa locului se pare că nu. E posibil să nu fi avut echipamente de protecţie, pentru că, am mai studiat informaţiile, alţi colegi de muncă nu erau îmbrăcaţi şi echipaţi adecvat."

În funcţie de evoluţia stării de sănătate a rănitului, cazul va fi anchetat de ITM Galaţi sau de specialiştii firmei de construcţii, care le vor prezenta un raport inspectorilor de muncă. Reprezentanţii companiei au refuzat să comenteze incidentul.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO