Un sofer a murit carbonizat dupa impactul dintre trei TIR-uri, in Timis. Cum s-a produs accidentul

23-08-2014 14:45


Un sofer a murit carbonizat si altul a fost ranit, sambata, in urma unui accident produs pe centura ocolitoare a Lugojului si in care au fost implicate trei TIR-uri, doua dintre autotrenuri fiind cuprinse de flacari dupa ce s-au ciocnit frontal.

Potrivit politistilor din Timis, accidentul a avut loc pe centura ocolitoare a municipiului Lugoj, unde un autotren inmatriculat in Romania circula inspre Lugoj, iar in spatele acestuia se deplasa un alt TIR, inmatriculat in Polonia. La un moment dat, soferul unui TIR inmatriculat in Bulgaria, care circula din sens opus, a pierdut controlul volanului din motive inca necunoscute, a intrat pe contransens si a lovit in plin autotrenul inmatriculat in Romania.

Pentru a evita accidentul, soferul TIR-ului inmatriculat in Polonia a tras dreapta de volan, iesind in afara soselei. In urma impactului, TIR-ul bulgaresc si cel romanesc au fost cuprinse de un incendiu. Soferul autotrenului bulgaresc a murit carbonizat, iar cel TIR-ului inmatriculat in Romania a fost ranit, fiind transportat la spital. Soferul autotrenului polonez nu a fost ranit, el neavand nevoie de ingrijiri medicale.

La locul accidentului au sosit echipaje de politie si pompieri care au stins flacarile. Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Timis, Mirela Draghicioiu, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca traficul rutier a fost inchis pe centura ocolitoare a Lugojului. "Traficul rutier pe centura Lugojului este inchis, iar soferii sunt directionati inspre oras, pana la remedierea situatiei", a declarat Mirela Draghicioiu. Politistii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa si continua cercetarile in acest caz pentru a stabili circumstantele producerii accidentului.

VIDEO PROTVPLUS.RO