Un rus a colecționat în curtea casei peste 300 de mașini produse în URSS

Ultima actualizare: 31-08-2020 13:55

Într-un colţ liniştit din Rusia, un pasionat de autoturisme se laudă cu o colecție neobișnuită. Omul a reuşit să adune în curtea casei sute de maşini produse în Uniunea Sovietică.

 

Mai bine de trei sute de autoturisme stau împrăștiate în curtea lui Mihail Krasinets, la câteva zeci de kilometri de Moscova.

Multe dintre autoturisme sunt mâncate de rugină, altele sunt năpădite de buruieni, dar fiecare ascunde o poveste aparte.

Mihail Krasinets, colecționar: ”Această maşină Volga cu stea...Mulţi vizitatori spun că nu au mai văzut niciodată o asemenea maşină".

Omul a început să colectioneze vehicule în anii '90. Primele "exponate" erau păstrate în fața unui bloc din Moscova.

Erau de multe ori avariate si autoritătile le ridicau, așa că bărbatul a hotărât să se mute.

Mihail Krasinets: "Eu le-am cumpărat pe toate, în primul rând. Apoi mi-am vândut apartamentul din Moscova pentru locul ăsta, atunci când mi-am dat seama că aveam 30 de maşini sub ferestre. Am adus doar 15 aici".

La început voia să adune doar masini de curse sub marca Moskvitch.

Cu timpul, însă, planurile i s-au schimbat, iar acum se laudă cu exemplare de la toți producătorii sovietici de autoturisme. Mulți dintre ei nici nu mai există.

Mihail Krasinets: "La început am zis că adunăm doar maşini produse până la sfârşitul perioadei sovietice, până în 1991 inclusiv. Apoi ne-am dat seama că producţia continuă la Volga, Moskvitch, Jiguli, aşa că m-am gândit... hai să mergem până la sfârşitul secolului 20. Apoi am zis "merg mai departe". E greu să te opreşti".

Una dintre vedetele colectiei este această limuzină Chaika, faimoasă printre elitele Partidului Comunist al Uniunii Sovietice.

Mihail Krasinets: "Nu mai trebuie să spunem că e cea mai frumoasă şi cea mai interesantă şi, poate cel mai important, cea mai avansată din punctul de vedere al echipamentului de la bord. Are un uriaş motor V8, cutie automată, geamuri electrice şi toate astea în 1958, când cei mai mulţi conduceau biciclete cu motor. Oamenii importanţi conduceau o Chaika".

 

”Cu timpul, vom uita tot”

 

Printre vizitatorii răzleți care trec pragul muzeului ad-hoc sunt și tineri, care recunosc că habar nu aveau de multe dintre modelele pe care le văd acum pentru prima oară.

Vizitator: "Noi, cei din generaţia nouă, nu am apucat să vedem aceste maşini pe şosea, în habitatul lor natural, ca să zic aşa. Acum, le putem vedea aici, într-un mediu mai exotic".

Vizitator: "Cu timpul, vom uita tot. Maşinile vechi vor dispărea de pe drumurile noastre, băiatul meu are 10 ani şi nu a mai văzut autoturisme ca astea nicăieri, nici nu le va mai vedea. Doar aici, în acest colţ abandonat al ţării noastre".

Colecționarul spune că a primit numeroase oferte de la persoane interesate să cumpere mașinile, dar nu vrea să le vândă.

Speră ca, într-o zi, va găsi câțiva oameni care să aibă aceeași pasiune ca el și care să preia muzeul pentru a duce mai departe povestea industriei auto sovietice.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!