Un restaurant din Timișoara taxează clienții dacă lasă mâncare în farfurie. OPC a dat amenzi în oraș

Dată publicare: 11-03-2019 16:18
Dată actualizare: 11-03-2019 17:20


Dezastru în mai multe restaurante din zona centrală a Timisoarei, unde inspectorii OPC au suspendat activitatea pentru mizeria găsită în bucătării. S-au dat şi amenzi, în total 50.000 de lei, pentru condiitiile găsite acolo.

Mulţi dintre patronii restaurantelor nu ştiu că pot primi consiliere din partea Oficiului pentru protecţia Consumatorului, dacă solicit[ acest lucru.

Majoritatea spaţiilor verificate sunt în zona centrală a oraşului. Inspectorii OPC au găsit acolo şi alimente păstrate necorespunzător, sau chiar expirate. De exemplu, carnea expirată acum un an de zile, sau peste, depozitat în găleţi de plaastic la o temperatură de peste 20 de grade. Toate acestea ar fi urmat să ajungă în preparatele comandate de clienţi.

În plus, multe dintre meniuri nu sunt scrise corect. Adică nu există o listă cu alergeni şi nu se specifică acolo unde se foloseşte carne congelată. Unul dintre restaurante taxează clienţii pentru mâncarea rămasă în farfurie, cu 5 lei pentru fiecare gram. Aceste controale sunt doar la început, au anunţat inspectorii.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO