Politistul din Oradea, care si-a impuscat parintii si a vrut sa sa sinucida, va salva trei vieti

Ultima actualizare: 06-11-2012 16:34

Sora politistului care si-a impuscat mortal parintii si care a incercat apoi sa se sinucida, intrand in moarte cerebrala, si-a dat acceptul ca rinichii, ficatul, cordul si corneele tanarului sa fie prelevate si transplantate.

Politistul din Oradea, care se afla in moarte cerebrala, este cercetat penal de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor pentru omor calificat si omor deosebit de grav.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor, la institutie "se afla in cercetare o cauza avand ca obiect infractiunea de omor".

"In data de 15 iunie 2011, in jurul orei 21.30, Venter Gabriel Cristian, in varsta de 33 de ani, s-a deplasat cu autoturismul proprietate personala la locul de munca al tatalui sau, Venter Gavril, in varsta de 58 de ani - la CFR Auto Terminal Est Oradea, unde, intalnindu-l, l-a impuscat cu doua gloante in abdomen.

S-a dus apoi acasa, unde se afla mama sa, Venter Marioara, in varsta de 51 de ani. La ora 22:00 a impuscat-o. S-a deplasat apoi la locuinta prietenei sale pe care a informat-o telefonic in legatura cu faptele sale, dupa care s-a impuscat in cap", se arata in comunicatul Parchetului.

Medicii de la Spitalul Judetean din Oradea au declarat ca politistul care si-a impuscat mortal parintii, miercuri noapte, dupa care a incercat sa se sinucida nu are nicio sansa de supravietuire, fiind in moarte cerebrala.

"Nu mai are nicio sansa de supravietuire", a declarat managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Oradea, dr. Carmen Pantis, scrie Mediafax.

Motivul crimei a fost faptul ca ai lui nu erau de acord cu relatia pe care o avea cu o femeie maritata, mama a unui copil.

Dupa ce a comis cele doua crime infioratoare, s-a oprit in fata casei unde locuieste amanta lui. A vorbit cu ea la telefon si i-a marturisit crimele. Apoi s-a urcat in masina, unde a incercat sa-si ia viata, impuscandu-se in cap, cu acelasi acelasi pistol cu care si-a nimicit familia.

Si-a ucis parintii cu pistolul din dotare

Cu un plan bine pus la punct, politistul s-a dus miercuri seara la firma unde tatal sau lucra ca agent de paza. Avea la el pistolul din dotare, un Carpati de calibrul 7,62 mm, pe care ar fi trebuit sa il predea la iesirea din tura.

Cu sange rece, barbatul, in varsta de 33 de ani, apoi s-a urcat in masina si a plecat. O colega de-a tatalui sau a auzit focurile de arma si a sunat imediat la politie.

Barbatul s-a dus apoi glont acasa si si-a executat si mama.

Dupa ce a comis cele doua crime, politistul s-a oprit in fata casei unde locuieste iubita lui. A avut o discutie cu femeia, apoi s-a urcat in masina si a incercat sa isi puna capat zilelor cu aceeasi arma cu care si-a ucis parintii. Ranit grav, barbatul a ajuns direct pe masa de operatie.

Barbatul avea, se pare, o relatie cu o femeie casatorita, insa ai lui nu erau de acord si asta il supara tot mai tare in ultima vreme, spun vecinii.

Colegii politistului, care ancheteaza acum cazul, sunt socati.

Deocamdata, anchetatorii n-au gasit niciun bilet prin care barbatul sa-si explice gestul extrem.

Seful Politiei Romane, Liviu Popa, a trimis o echipa a Corpului de control al IGPR la Oradea, pentru a stabili cum a justificat politistul Gabriel Venter ridicarea armei de la Politia Municipala, cu care si-a impuscat mortal parintii.

Agentul Gabriel Venter a fost politist de frontiera din 2001. Dupa 8 ani, cand s-au facut restructurari la frontiera, s-a transferat ca agent de siguranta publica la Politia Municipiului Oradea, iar pe 15 mai, a trecut politia de proximitate.

Miercuri noapte, anchetatorii au luat declaratii atat de la femeia cu care, se pare, politistul avea o relatie, de la sotul acesteia, cat si de la sora sinucigasului.

Politistul ar fi incercat sa ia legatura cu ea inainte sa-si omoare parintii si i-a trimis un SMS. Dupa ce a comis teribilele fapte, a vorbit din nou cu sora lui, careia i-a marturisit totul.

Declarat apt la testele psihologice

Politistii spun ca agentul a fost testat psihologic ultima data in noiembrie 2009, potrivit regulamentelor inspectoratului.

La toate testarile psihologice politistul Venter a fost declarat apt si, totodata, de-a lungul activitatii sale, el a primit numai calificative de "bine" si "foarte bine".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO