Accident în Buzău, după ce directoarea unei școli a încurcat frâna cu accelerația. Opt răniți

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Directoarea unei şcoli din Buzău a secerat cu maşina opt persoane, printre care o gravidă și un copil, în secunda neagră în care a încurcat frâna cu acceleraţia.

Victimele erau pe trotuarul din faţa şcolii și îşi aşteptau copiii să iasă de la ore. Mai multe ambulanţe le-au transportat în mare grabă la spital.

Părinţii şi bunicii îşi aşteptau copiii pe trotoarul de lângă şcoală. Mai erau câteva minute până la sfârşitul cursurilor, când maşina condusă de directoare i-a lovit, apoi s-a oprit în poarta şcolii.

Cei șapte adulţi şi un copil de 12 ani au fost duşi la spitalul din Buzău cu răni grave. Tot acolo a ajuns şi directoarea care a provocat accidentul. Femeii i s-a făcut rău când a realizat ce a făcut. Ar fi vrut să parcheze în faţa şcolii şi a încurcat pedalele maşinii.

Martor: „Doamna directoare n-a mai avut control asupra maşinii şi a intrat într-un grup de oameni.”

Martoră: „Vine cu o mare viteză mereu. Eu de câte ori am venit... Pleacă într-o mare viteză şi vine într-o mare viteză, nu ştiu care este cauză dar putea să fie copii morţi."

Pentru că numărul victimelor era mare, autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie.

Marian Burlan, Serviciul de Ambulanță Buzău: „Multe victime pe jos şi pe trotuar şi în curtea şcolii. Am luat o gravidă în opt luni. Se afla în curtea şcolii pe un scaun, fiind prinsă sub maşină a scos-o altcineva până am ajuns noi."

George Crețu, ISU Buzău:Au fost concentrate o autospecială de transport victime multiple, o maşină SMURD şi de asemenea patru ambulante de la SA. A rezultat vătămarea a șase persoane. Pe lângă cele șase persoane, au mai fost trei cazuri de atac de panică."

Directoarea care a provcat accidentul este cercetată penal pentru vătămare corporală din culpă.

Silvia Dinu, Poliția Rutieră Buzău: „Evenimentul s-a produs datorită greşitei acţionări a comenzii autoturismului în sensul că a fost apăsată pedala de acceleraţie în locul pedalei de frână, autoturismul fiind prevăzut cu cutie automată."

Poliţiştii au testat-o pe directoare ca să vadă dacă a consumat alcool iar rezultatul a ieşit negativ.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO