Un gălățean a fost amendat cu 10.000 lei pentru că nu a respectat condiţiile de izolare

Ultima actualizare: 05-03-2020 17:50
Zeci de oameni întorși din Itaia au cerut să fie testați pentru coronavirus. Niciun caz nou confirmat

Un bărbat care s-a întors la Galaţi, din Lombardia, pe 28 februarie, a fost amendat cu 10.000 lei, după ce medicii epidemiologi împreună cu poliţiştii gălăţeni au constatat că acesta nu a respectat condiţiile de izolare la domiciliu.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) Galaţi au povestit că bărbatul a devenit recalcitrant încă de când a fost informat, telefonic, de medicii DSP Galaţi, că trebuie să rămână în autoizolare la domiciliu, împreună cu familia, formată din alte trei persoane, relatează Agerpres.

La controlul efectuat de medicii DSP şi poliţişti, la domiciliul bărbatului au fost găsite doar cele trei persoane, membrii familiei, însă bărbatul nu se afla acolo, motiv pentru care s-a întocmit proces verbal pentru aplicarea unei sancţiuni de 10.000 lei pe numele bărbatului.

Surse neoficiale susţin că acesta ar fi plecat înapoi în Italia, la scurt timp după ce a venit acasă, în Galaţi, nemulţumit că trebuie să rămână 14 zile în carantină.

Potrivit Prefecturii Galaţi, la acest moment, un număr de 615 persoane sunt izolate la domiciliu, patru sunt în carantină într-un spaţiu special amenajat, iar nouă, dintre care trei minori, sunt internate în spital.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO