Un dulap a cazut pe o eleva si i-a rupt piciorul, pentru ca invatatorul a fost mai preocupat sa nu gaureasca peretii

Dată publicare: 01-11-2016 16:34
Dată actualizare: 04-11-2016 07:06


Incident scandalos la o scoala din judetul Arges. Un dulap dintr-o sala de curs a cazut peste copiii care se jucau in pauza.

O fetita de clasa a patra s-a ales cu un picior rupt, iar o colega de-a ei, mai norocoasa, a scapat doar cu vanatai la degete.

Revoltat, tatal copilei ranite, a mers la scoala si a incercat sa afle de ce dulapul nu era ancorat in perete. Raspunsul a fost naucitor: invatatorul n-a vrut sa gaureasca peretii ca sa nu ii strice.

Incidentul s-a petrecut in scoala din satul Deagu, in sala in care invata simultan clasa a patra si clasa 0. Dulapul, care nu era deloc stabil, s-a prabusit peste bietii copiii.

Revoltat, tatal fetitei ranite a incercat sa le dea profesorilor o solutie pentru ca astfel de accidente sa nu se mai repete.

George Lupu, tatal fetei: "I-am spus domnului invatator-haideti, domnule, sa-l prindem de perete.

Conform spuselor tatalui fetitei, invatatorul ar fi declarat "Pai cum sa prindem de pereti? Sa dam gauri in pereti, sa prapadesc peretele ?

George Lupu, tatal fetei: "Si i-am spus-pai domnul invatator, ce e mai important, peretele sau viata copilului?"

Lacrimioara Bucinica, directorul Scoalii Generale Recea: "Nu cred ca asta ar fi fost o problema, stricatul peretilor, daca chiar se impunea

Reporter: "Pai si nu credeti ca se impunea?"

Lacrimioara Bucinica: "Dupa ce s-a intamplat, da."

Reporter: "Dar n-ati prevazut!"

Lacrimioara Bucinica: "N-am prevazut!"

Cei de la inspectoratul scolar au demarat o ancheta in acest caz si ameninta cu sanctiuni.

Dumitru Tudosiu, inspectorul scolar general Arges: "Neglijenta pica in sarcina cadrului didactic responsabil care este si coordonator in aceeasi scoala structura si bineinteles neglijenta pica si in sarcina directorului care trebuia sa se asigure ca in interiorul salilor de curs nu sunt obiecte pozitionate gresit sau nefixate, astfel incat aceste obiecte sa poata conduce la accidente."

Transportata initial la spitalul de pediatrie din Pitesti, copila a fost adusa in Capitala unde a fost si operata. Parintii sunt hotarati sa depuna si o plangere penala la politie.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO